Torstaina käynnistyvän Karjala-turnauksen avauskierroksella Leijonat kohtaa Venäjän ja rakas länsinaapurimme Ruotsi hyppää Tshekin kimppuun. Suomessa pääfokus on totta kai Jukka Jalosen miehistön taistelussa, mutta illan toisessa väännössä saatetaan tehdä turnaushistoriaa.

Mikäli Ruotsi voittaa oman ottelunsa, olisi kyseessä Tshekille jo kahdeksas perättäinen tappio Karjala-turnauksessa. Vastaavaan putkeen ei ole aiemmin yksikään maa sortunut. Tshekin nykyinen seitsemän matsin mittainen tappioputki on jakamassa Karjala-turnauksen heikointa saavutusta. Aiempaan peräkkäisten tappioiden sarjaan on ollut osallinen niin ikään Tshekki, joka hävisi seitsemän ottelua putkeen vuosina 1999-2002.

Tshekin ajankohtainen tappioputki käynnistyi marraskuussa 2008 niukalla 0-1 tappiolla Venäjää vastaan voittomaalikisassa. Tätä oli edeltänyt tshekkiläisten 4-1 voitto Ruotsista.

//