Suomalaiset luukkuvahteina AHL-liigassa

Nuori Pelicans haastaa JYPin! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!


Milwaukee Admiralsin hyökkääjä Juuso Puustinen vietti toista peräkkäistä kahden pisteen iltaa AHL:ssa lauantaina. Perjantaina kaksi maalia tehnyt Puustinen syötti nyt kaksi osumaa, kun Milwaukee kukisti Grand Rapids Griffinsin vieraissa 3-1. Admirals on voittanut kauden seitsemästä vierasottelustaan kuusi ja hävinnyt kerran rankkareilla.

Grand Rapids meni avauserässä 1-0 -johtoon USA:n yliopistosarjassa viime kausilla loistaneen ruotsalaishyökkääjä Gustav Nyquistin maalilla, mutta Milwaukee nousi tasoihin heti ensimmäisen tauon jälkeen Puustisen syöttämällä Michael Lattan osumalla. Puustinen oli mukana myös sveitsiläispakki Roman Josin 3-1 -ylivoimamaalissa.

Milwaukeen Jani Lajunen jäi ottelussa ilman pistemerkintöjä. Atte Engren toimi Admiralsin luukkuvahtina.

Kolmannessa peräkkäisessä kamppailussa pisteille päässyt Puustinen kasvatti kauden saldonsa lukemiin 7+4=11 ja nousi Oklahoma City Baronsin Teemu Hartikaisen rinnalle AHL-suomalaisten pistepörssin kärkeen. Puustinen on pelannut kolme ottelua vähemmän kuin Hartikainen.

Hartikainen ei kasvattanut pistetiliään, kun Oklahoma City kärsi 2-4 -kotitappion Abbotsford Heatille. Maalivahti Joni Ortio vietti kamppailun Abbotsfordin vaihtoaitiossa.

Myös Toronto Marliesin Jussi Rynnäs ja Syracuse Crunchin Iiro Tarkki olivat luukkuvahdin hommissa.