KHL-sarjan viime kauden mestari Salavat Julajev Ufa hakee uutta vastuuvalmentajaa. Useassa venäläismediassa pidetään jo varmana, että suomalainen huippuvalmentaja Raimo Summanen ja Ufa ovat päässeet sopimukseen, joka julkistettaneen Karjala-turnauksen jälkeen.

Summanen on ollut käytännössä työtön, vaikka ex-leijonaluotsi on nähty “talkoissa” Mestiksen K-Vantaassa. Karjala-turnauksessa venäläismedia on seurannut oman joukkueensa lisäksi tiiviisti Summasta, joka ei ole antanut haastatteluja.

Summasen puolesta puhuvat kovat näytöt, vaikka Avangard Omskin pesti päättyi kesken pudotuspelien viime kaudella. Ufan päävalmentajaspekulaatioissa esillä on ollut myös maanmies Kari Heikkilä, joka luotsaa Valko-Venäjän maajoukkuetta. Toistaiseksi Ufaa käskee väliaikaisluotsi Vener Safin, sillä alkukauden vastuussa ollut Sergei Mikhalev on jo saanut potkut.

//