Teemu Selänne on pelannut sensaatiomaiset NHL-vuodet ja mies tahkoaa edelleen maailman kovimmassa jääkiekkoliigassa.

Hyväkin pelaaja tarvitsee urallaan hyviä valmentajia ja Selänne kiittää erityisesti Jokereissa vaikuttanutta Boris Maiorovia.

– Kun annan haastattelun venäläiselle lehdistölle, haluan aivan ensimmäiseksi kiittää valmentajaani Boris Maiorovia. Hän valmensi minua 90-luvun alussa Jokereissa. Kunnioitan häntä valtavasti. Hän opetti minulle paljon, Selänne kehuu Sovetski Sportille.

– Hänellä oli merkittävä rooli siinä, että debytoin onnistuneesti NHL:ssä. Maiorov on erittäin älykäs, erityisesti jääkiekon teoriassa. Hän tuntee pelin ja osaa avata sen nuorille. Minua hän neuvoi olemaan kiirehtimättä valtameren taakse. Lähdin Winnipegiin vasta 22-vuotiaana.

Selänteen maltti kannatti, sillä debyyttikausi NHL:ssä oli uskomaton: suomalaisnuorukainen nakutti 76 maalia ja yhteensä 132 tehopistettä.

//