Joni Pitkäsen kauden kolmas osuma ei auttanut Carolina Hurricanesia voittoon tiistain NHL-kierroksella. Pitkäsen onnenkantamoinen nosti Carolinan 2-2 -tasalukemiin New Jersey Devilsin hallissa, mutta isännät olivat lopulta parempia maalein 3-2. Tappio oli Hurricanesille kolmas peräkkäinen ja seitsemäs viimeisessä yhdeksässä ottelussa.

Carolina nousi 2-2 -tasalukemiin ajassa 46:06, kun Pitkäsen maalille lähettämä kiekko meni New Jerseyn tulokashyökkääjä Adam Henriquen mailan kautta verkkoon. Henrique paikkasi kuitenkin virheensä 10 minuuttia myöhemmin iskemällä ratkaisun vanhanaikaisella.

Florida Panthersin Sean Bergenheim iski puolestaan kauden toisen osumansa tiistain NHL-kierroksella. Bergenheim oli yksi viidestä Panthers-pelaajasta, jotka heiluttivat verkkoa Floridan makeassa 5-1 -vierasvoitossa Toronto Maple Leafsista.

Florida oli hävinnyt kolme edellistä otteluaan rankkareilla. Viidessä peräkkäisessä kamppailussa vähintään yhden sarjapisteen napannut Panthers nousi voittonsa myötä jo pisteen päähän Kaakkoista divisioonaa johtavasta Washingtonista.

NEW JERSEY – CAROLINA 3-2 (0-1,1-0,2-1)
Jussi Jokinen, Carolina sairaslistalla
Joni Pitkänen, Carolina 1+0, 0, 0, 4, 23:00
Tuomo Ruutu, Carolina 0+0, +1, 0, 2, 14:37

TORONTO – FLORIDA 1-5 (0-1,0-2,1-2)
Sean Bergenheim, Florida 1+0, +1, 0, 2, 11:45

Suomalaisten tilastoissa maalit+syötöt, plusmiinus, jäähyminuutit, laukaukset ja peliaika.