Edmonton Oilersin Lennart Petrell teki NHL-uransa ensimmäisen maalin torstaina. Viime perjantaina NHL-uransa ensimmäisen syöttöpisteen saalistanut Petrell pääsi heiluttamaan verkkoa taalaliigan 11. ottelussaan, kun hurjan vireeseen intoutunut Edmonton löi Los Angeles Kingsin vieraissa 3-0.

Petrell muutti lukemiksi 2-0 toisen erän lopussa laitettuaan Ben Eagerin laukauksesta tulleen irtokiekon rystyllä sisään.

– Tiesin, että minun pitää saada kiekko maalille. (Ruotsalaistulokas Anton) Lander teki hyvää työtä edessä ja häiritsi hieman maalivahtia, Petrell kertasi osumaansa Edmontonin verkkosivuilla.

Los Angelesin veräjänvartija Jonathan Quick protestoi osumaa voimakkaasti, mutta tuomarit eivät nähneet tilanteessa sääntöjen vastaista maalivahdin häirintää.

Petrellin muistoesine otettiin talteen.

– Tuollahan se (kiekko) on, Petrell totesi.

Kuudennen peräkkäisen voittonsa ottanut Edmonton johtaa kaikkien yllätykseksi Läntistä konferenssia. Viime kaudella koko NHL:n jumbosijalle jääneen Oilersin syksyn tärkein pelaaja on ollut maalivahti Nikolai Khabibulin, joka torjui Los Angelesia vastaan kaikki 19 laukausta. Khabibulin ei ole hävinnyt kahdeksassa ottelussaan kertaakaan varsinaisella peliajalla.