Detroit Red Wingsin tuska jatkui torstaina joukkueen taivuttua kotihallissaan Calgary Flamesille 1-4. Red Wingsin turmaksi muodostui Calgaryn uusi ykkösketju Jarome Iginla (2+1)-Olli Jokinen (1+1)-Curtis Glencross (0+2), joka keräsi yhteensä seitsemän tehopistettä.

Parivaljakko Iginla-Jokinen ei ole aikaisempina kausina tuottanut toivottua tulosta, mutta ainakin torstaina homma toimi.

– Olli on erilainen pelaaja nykyään kuin hän oli kaksi vuotta sitten, kun hän ja Jarome pelasivat yhdessä. Hänen roolinsa on muuttunut. Hän pelaa erilaista kiekkoa ja häntä palkitaan pelinsä muuttamisesta, Calgaryn päävalmentaja Brent Sutter kommentoi ketjumuutosta seuran verkkosivuilla ennen ottelua.

Iginla valittiin ottelun ykköstähdeksi. Calgaryn hahmoihin lukeutui myös kakkostähden tittelin saanut Miikka Kiprusoff. Kaksi päivää aikaisemmin kesken kamppailun vaihtoon otettu Kiprusoff torjui nyt 28 laukausta.

Calgaryn Niklas Hagman istui kolmannessa peräkkäisessä ottelussa katsomon puolella.

DETROIT – CALGARY 1-4 (0-1,1-1,0-2)

CGY: Miikka Kiprusoff 29/28
Valtteri Filppula, Detroit 0+0, 0, 0, 1, 14:42
Niklas Hagman, Calgary ei kokoonpanossa
Olli Jokinen, Calgary 1+1, +1, 0, 3, 19:15

Suomalaisten tilastoissa maalit+syötöt, plusmiinus, jäähyminuutit, laukaukset ja peliaika.