Buffalo Sabresin Ville Leinon kuuden ottelun mittainen pisteetön putki katkesi lauantaina. Hän saalisti yhden syöttömerkinnän, kun Buffalo löi Ottawa Senatorsin vieraissa rangaistuslaukauskilpailun päätteeksi 3-2. Leinon saldo kauden 13 ottelusta on nyt 1+2=3.

Leino luisteli jälleen Derek Royn ja Drew Staffordin rinnalla. Roy nousi kaukalon ykköstähdeksi osuttuaan ensin varsinaisella peliajalla ja ratkaistuaan myöhemmin rankkarikisan.

Ottawa meni avauserässä 1-0 -johtoon Milan Michalekin hienolla yksilösuorituksella. Tshekkilaituri osui joukkueiden pelatessa tasavajaalla.

Toisen erän jälkipuoliskolla nähtiin kolme maalia neljän minuutin sisään. Buffalo nousi tasoihin ajassa 30:39 Royn ohjattua Leinon laukauksen verkkoon.

Buffalo meni edelle pari minuuttia myöhemmin puolustaja Jordan Leopoldin laitettua Nathan Gerben yrityksestä tulleen paluukiekon sisään. Ottawa tuli kuitenkin nopeasti tasoihin Erik Condran päästyä läpiajoon Zack Smithin syötöstä.

Roy ratkaisi rankkarikisan vasta kuudennella kierroksella. Rankkarikisan neljä ensimmäistä ampujaa, Ottawan Michalek ja Jason Spezza sekä Buffalon Thomas Vanek ja Brad Boyes, osuivat ennen kuin maalivahdit piristyivät ja pitivät luukut kiinni Royn yritykseen asti.

Buffalon tolppien välissä nähtiin jälleen kakkosvahti Jhonas Enroth. Ruotsalainen korvasi keskiviikon Philadelphia-pelissä Ryan Millerin kesken ottelun ja on sen jälkeen ollut kahdesti peräkkäin aloittavana maalivahtina. Enrothin kauden saldo on nyt neljä voittoa ja nolla tappiota.

Buffalolle voitto oli toinen peräkkäinen. Ottawa on puolestaan hävinnyt kolme ottelua peräkkäin kuuden kamppailun pituisen voittoputkensa jälkeen.

OTTAWA – BUFFALO 2-3 rl (1-0,1-2,0-0,0-0)

Ville Leino, Buffalo 0+1, 0, 0, 2, 19:49

Suomalaisten tilastoissa maalit+syötöt, plusmiinus, jäähyminuutit, laukaukset ja peliaika.