Torstaina käynnistyvään Karjala-turnaukseen Suomen maajoukkue saa kasaan huippuryhmän. Yksi nimimiehistä on tottakai vuoden 1995 Kultaleijona Ville Peltonen, joka SuomiKiekko.com-sivuston haastattelussa painottaa maajoukkuepaidan kantamisen olevan yhä kunnia-asia.

Sinut nähdään jälleen leijonapaidassa, mitkä ovat tunnelmat?

Tunnelmat ovat ihan samat kuin aina ennenkin – se on kunnia-asia, jos kutsu käy ja terveystilanne on sellainen, että on valmis lähtemään taisteluun. Ylpeänä sen maajoukkuepaidan lyön päälleni. Lähden hyvää turnausta pelaamaan ja auttamaan joukkuetta voittoon, kuten aina.

Jopa alitajunnan tasolla maajoukkueasiat ovat olleet vähemmän mielessä, kun on ollut omiakin juttuja tässä ja IFK:n pelit eivät ole luistaneet niin kuin on odotettu. Ne on vieneet ajatukset täysin. Nyt terveystilanne on hyvä ja muutenkin ok fiilis pelata maajoukkueessa.

Jäikö harmittamaan viime kevään loukkaantuminen juuri ennen kisoja?

Ei jäänyt mitään hampaankoloon. Fakta oli, että en olisi pystynyt pelaamaan sillä tasolla. Tiesin, että oli oikea päätös jäädä pois. Kovat kisat vaatii ihan 100% kunnon.

Mitä ajattelit, kun jätkät ottivat selkävoiton Ruotsista finaalissa? Itsekin koit vastaavan tilanteen 1995 MM-kisoissa.

//

Ne on niitä hetkiä, minkä takia ylipäätään jääkiekkoa pelaa. Itselleni ne on niitä kaikkein palkitsevimpia hetkiä. Jotain semmoista syvää iloa.

Onko merkitystä kuka on finaalissa vastassa?

Ei sillä sinänsä ole merkitystä. Tietysti Suomella ja Ruotsilla on ihan sellainen spesiaali viha-rakkaussuhde. Jos on muutenkin tärkeä peli, niin ehkä se saattaa kansakuntien välillä nousta entistä isommaksi jutuksi, kun pelataan vastakkain.

HIFK:ssa olet vastuunkantaja numero yksi. Onko maajoukkueessa roolisi erilainen?

Itse vaadin itseltäni koko ajan samoja asioita. En ole sen enempää puhunut asiasta joukkueenjohdon kanssa, roolit vaihtelee joukkueesta toiseen. Katsotaan tilannetta uudestaan sitten kuin hommat alkaa.

Haastattelu: Kai Lintinen

//