SuomiKiekko.com-sivusto tulee koko Karjala-turnauksen ajan tuottamaan mielenkiintoisia tilastopohjaisia uutisia ennakoina ja reaktioina ottelutapahtumiin. Tällä kertaa tarkastelemme kurkistamme Leijonien aiempiin kohtaamisiin Tshekkiä vastaan.

Suomi ja Tshekki ovat kohdanneet toisensa Karjala-turnauksen historiassa aiemmin kuusitoista kertaa. Isäntämaa on ollut vahvempi peräti yksitoista kertaa ja tshekkiläiset ovat päässeet juhlimaan voittoa neljästi. Marraskuussa 1996 pisteet tasattiin maalein 3-3.

Kaudesta 2000-2001 voimassa oleva tasapelin estävä pelisysteemi on tuottanut maiden välille kaksi jatkoeräottelua. Molemmilla kerroilla ratkaisu haettiin lopulta voittomaalikisan kautta – ja molemmilla kerroilla Suomi poistui areenalta voittajana.

Jukka Jalosen aikakaudella pelkkiä voittoja


//

Päävalmentaja Jukka Jalonen tarttui Leijonien ruoriin syksyllä 2008. Jalosen aikana Suomi on kohdannut Tshekin kolme kertaa Karjala-turnauksessa ja tuloksena on ollut yhtä monta voittoa. Marraskuussa 2008 tosin voitto ratkesi vasta voittomaalikilpailussa.

Tshekin viimeisin voitto on syksyltä 2007, jolloin joukkue haki täyden pistepotin Leijonien kotiluolasta maalein 3-2.

//