SuomiKiekko.com-sivusto tulee koko Karjala-turnauksen ajan tuottamaan mielenkiintoisia tilastopohjaisia uutisia ennakoina ja reaktioina ottelutapahtumiin. Nyt tarkastelun alla ovat Leijona-miehistöä vastaan ammutut maalit.

Vaikka Karjala-turnauksen avausottelusta Venäjää vastaan tulikin takkiin, löytyy numeroiden valossa matsista positiivistakin kerrottavaa: Omassa päässä soi ennen voittomaalikisaa ainoastaan yhden kerran.

Näin Leijonat jatkoi hurjaa maaliputkeaan, sillä Jukka Jalosen porukan verkko on vastustajan toimesta heilunut nyt peräti kuudessa peräkkäisessä Karjala-turnauksen ottelussa aina korkeintaan yhden osuman verran.

Yhteensä takaiskuosumia ovat Leijonat kuudessa edellisessä mittelössään saaneet ainoastaan neljä.

Ruotsilla päinvastainen saldo


//

Edellisen kerran Suomea vastaan tehtiin enemmän kuin yksi pelitilannemaali Karjala-turnauksessa marraskuussa 2009, jolloin Venäjä väänsi voittomaalikisan jälkeen taululle numerot 4-3.

Ruotsin kohdalla päästettyjen maalien putki on aivan påäinvastainen Suomeen nähden. Länsinaapurimme kärsi torstaina 2-5 tappion Tshekille. Nyt ruotsalaiset ovat pelanneet peräkkäin jo seitsemän Karjala-turnauksen mittelöä, joissa oma verkko on heilunut joka kerta vähintään kahden takaiskumaalin merkiksi.

Kyseisessä seitsemässä pelissä Ruotsin päästettyjen maalian yhteislukumäärä on synkkä 28.

Leijonien kuusi viimeisintä ottelua Karjala-turnauksessa: