Dallas Stars ja Kari Lehtonen tekivät tiistaina sen, mihin mikään muu NHL-joukkue ei ollut tällä kaudella pystynyt eli löi Washington Capitalsin tämän omassa kotikaukalossa. Washington oli voittanut kuusi ensimmäistä kotiotteluaan, mutta taipui Dallasille 2-5.

Lehtonen torjui kamppailussa 30 laukausta. Ottelu oli suomalaisvahdille kauden 12:s, joista vain yksi on päättynyt tappioon.

Lehtosen taakse kiekon saivat Washingtonin Alexander Semin ja John Carlson. Aloituksen jälkitilanteesta osunut Carlson laukoi lukemiksi 2-2 neljä minuuttia ennen jälkimmäistä taukoa, mutta päätöserässä kyyti oli isännille kylmää.

Voitto oli Dallasille ja Lehtoselle neljäs peräkkäinen. Stars nousi täyden pistepottinsa myötä koko NHL:n kärkipaikalle.

Edelleen ilman tähtipuolustaja Mike Greenia pelannut Washington kärsi toisen peräkkäisen tappionsa. Capitals jatkaa yhä Kaakkoisen divisioonan kärkipaikalla, mutta Florida ja Tampa Bay hengittävät jo niskaan.

WASHINGTON – DALLAS 2-5 (1-2,1-0,0-3)

DAL: Kari Lehtonen 32/30