Detroit Red Wingsin suomalaishyökkääjä Valtteri Filppula teki kauden kolmannen maalinsa Edmonton Oilersia vastaan – Lennart Petrell merkkautti puolestaan NHL-uransa ensimmäisen tappelun perjantain NHL-kierroksella.

Filppula sinetöi Detroitin voiton 3-0 -osumalla viisi minuuttia ennen loppua. Red Wings pääsi vastahyökkäykseen ja Filppula iski Henrik Zetterbergin upean lättysyötön verkkoon kasvattaen pisteputkensa kolmen ottelun mittaiseksi.

Petrell haastoi toisen erän alussa Justin Abdelkaderin tappeluun tämän niitattua kovalla avojään taklauksella Oilers-laituri Magnus Pääjärven. Abdelkader sai tappelussa kaadettua Petrellin jään pintaan.

Petrell sai episodista yhteensä 19 jäähyminuuttia. Hänelle lätkäistiin kakkonen tappelun aloittamisesta, kakkonen tappelun aloittamisesta visiiri päällä, vitonen itse tappelusta ja vielä kymppi käytöksestä. Suihkukomennusta jäähysuma ei kuitenkaan aiheuttanut. Petrell oli saanut NHL-uransa ensimmäisessä 14 ottelussa vain yhden kahden minuutin jäähyn.

DETROIT – EDMONTON 3-0 (1-0,1-0,,1-0)

1-0 Drew Miller (Patrick Eaves) 10:35
2-0 Niklas Kronwall (Jiri Hudler, Justin Abdelkader) 22:05
3-0 Valtteri Filppula (Henrik Zetterberg, Johan Franzen) 54:52

Maalivahdit
DET: Jimmy Howard 24 laukausta/24 torjuntaa
EDM: Nikolai Khabibulin 30/27

Valtteri Filppula, Detroit 1+0, +1, 0, 2, 21:22
Lennart Petrell, Edmonton 0+0, -1, 19, 0, 6:03

Suomalaisten tilastoissa maalit+syötöt, plusmiinus, jäähyminuutit, laukaukset ja peliaika.

//