SuomiKiekko.com-sivusto tarjoilee taas maukkaita kuulumisia Venäjän KHL-liigasta. Haastattelussa on tällä kertaa Atlant Mytishi Moskovan Janne Niskala.

Kuinka kausi on lähtenyt käyntiin Venäjällä?

Vaihdoin joukkuetta Atlant Moskovaan täksi kaudeksi. Joukkue oli viime kaudella finaaleissa, mutta yli puolet kärkipelaajista lähti, ja tuli uusi valmentaja. Alku lähti hyvin liikkeelle, mutta sen jälkeen on ollut vaikeampaa. Päävalmentaja (Bengt-Åke) Gustafsson sai jonkin aikaa sitten kenkää. En tiedä, onko uusi päävalmentaja haussa, mutta toistaiseksi kakkosvalmentaja otti vastuun joukkueesta. Pari voittoa saatiin ennen taukoa, ne se on hyvä asia. Henkilökohtaisesti viime pelit on mennyt niin, että olisi toivonut vähän enemmän onnistumisia, niin kuin koko joukkueelle. Suht tyytyväinen voin olla alkusyksyyn.

Onko nykyisen joukkueesi pelityylissä eroa viimevuotiseen?

Kyllä ne eroavat aika paljon. Viime vuonna oli (Kari) Heikkilä valmentajana. Joukkue oli kurinalainen ja oli hyvät pelisysteemit, joista kaikki oli selvillä. Vähän on jopa tullut ikävä sitä Heikkilän systeemiä.

Mitkä asiat johtivat Gustafssonin lähtöön?

Ei saatu hänen pelisysteemiä sisäistettyä. Se oli vähän sellaista sekametelisoppaa, johon jokainen sävelsi vähän omiaan. Se tiukkuus ja ote mikä Heikkilällä oli, toimi tosi hyvin. Siihen vaikuttaa varmaan sekin, että Heikkilä on valmentanut niin monta vuotta Venäjällä. Hän tietää miten toimia venäläisten pelaajien kanssa ja kuinka heitä pitää käsitellä.

Millaista pelityyliä nykyinen valmennusjohto hakee joukkueelle?

Valmennukseen jäi vielä yksi ruotsalainen (Janne Carlsson) ja yksi venäläinen (Nikolay Borschevsky) valmentaja. Nyt on ollut hyvä meininki ollut treeneissä ja pelissä. Paljon on kuitenkin pelaajistakin kiinni. Pelaajat siellä jäällä ovat.

Haastattelu: Kai Lintinen