Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Raimo Helminen on julkistanut miehistönsä ensi viikolla pelattaviin maaotteluihin. Pikkuleijonat kohtaa Pietarsaaressa ja Vaasassa pelattavissa maaotteluissa Venäjän, Tshekin ja Ruotsin.

Helminen valitsi lähes parhaan mahdollisen joukkueen, sillä maaottelut toimivat valmistautumisena joulukuun lopussa alkavaan MM-turnaukseen. Mikael Granlund ei ole miehistössä, sillä hän pelaa samaan aikaan A-maajoukkueen mukana Karjala-turnauksessa.

– Suurin osa joukkueen pelaajista on päässyt pelaamaan miesten SM-liigassa, mikä on tärkeää MM-kisoja ajatellen. Se on niin tasokas turnaus, että pelaajilla pitää olla takanaan riittävän kovia pelejä. Viime kierroksilla pelaajat ovat saaneet yhä enemmän vastuuta ja peliaikaa, Helminen kertoi Leijonat.fi-sivuston mukaan.

Alle 20-vuotiaiden maajoukkue:

Maalivahdit:

Sami Aittokallio, Ilves
Ville Kolppanen, Baris Astana

Puolustajat:

Ville Pokka, Kärpät
Henri Auvinen, JYP
Jani Hakanpää, Blues
Valtteri Hietanen, JYP
Rasmus Ristolainen, TPS
Julius Nyqvist, HIFK
Konsta Mäkinen, Ilves
Simo-Pekka Riikola, KalPa

Hyökkääjät:

Teemu Pulkkinen, Jokerit
Joel Armia, Ässät
Miikka Salomäki, Kärpät
Aleksander Barkov, Tappara
Teuvo Teräväinen, Jokerit
Alexander Ruuttu, Jokerit
Joonas Donskoi, Kärpät
Roope Hämäläinen, SaiPa
Joel Mustonen, Skellefteå
Mikael Kuronen, Ilves
Miro Aaltonen, Blues
Otto Paajanen, HPK
Markus Granlund, HIFK