Maalivahti Antti Niemen henkilökohtainen neljän ottelun pituinen voittoputki katkesi maanantaina Madison Square Gardenissa. Kauden toisen tappionsa kärsinyt Niemi pysäytti 26 laukausta, kun toisen erän jälkipuoliskolla romahtanut San Jose Sharks taipui New York Rangersille lukemin 2-5.

San Jose oli voittanut vieraskiertueensa viisi ensimmäistä ottelua, mutta reissun viimeinen kamppailu muodostui pettymykseksi. Rangers sai puolestaan kauden viimeisenä NHL-joukkueena kotivoiton tililleen.

Rangersin hahmona hääri kapteeni Ryan Callahan, joka keräsi tehot 2+1.

– Tämä tuntui ihan viime kauden ottelulta, kun pidimme kiekkoa ja hallitsimme peliä syvällä hyökkäysalueella. On hyvä tunne, kun kun kaikki tekee duunia ja kaikilla kulkee. Se alkaa ykkösketjustamme ja menee aina nelosketjuun saakka, Callahan sanoi Rangersin verkkosivuilla.

San Jose pelasi reissullaan kuusi ottelua 11 päivässä ja pääsee nyt vihdoin palaamaan Kaliforniaan, mistä joukkueen ei tarvitse vähään aikaan lähteä. Sharks aloittaa torstaina kuuden peräkkäisen kotipelin sarjan.

NHL maanantaina (31.10.2011)

NY RANGERS – SAN JOSE 5-2 (2-1,3-1,0-0)
Antti Niemi, San Jose 31/26
Antero Niittymäki, San Jose sairaslistalla

FLORIDA – WINNIPEG 3-4 rl (1-2,0-0,2-1,0-0)
Sean Bergenheim, Florida sairaslistalla

CHICAGO – NASHVILLE 5-4 ja (1-1,1-2,2-1,1-0)
Pekka Rinne, Nashville 35/30
Sami Lepistö, Chicago 0+0, 0, 0, 1, 15:27
Teemu Laakso, Nashville ei kokoonpanossa

Suomalaisten tilastoissa maalit+syötöt, plusmiinus, jäähyminuutit, laukaukset ja peliaika.