Hyökkääjä Ville Leino pelaa ensimmäisen NHL:n runkosarjaottelunsa Buffalo Sabresin paidassa perjantaina, kun hänen uusi seuransa luistelee Hartwall Areenan jäälle Anaheim Ducksia vastaan. Kesällä Philadelphiasta New Yorkin osavaltion pohjoisosaan muuttanut Leino on harjoituskauden aikana saanut selvän kuvan roolistaan Sabresissa.

– Mun homma on yrittää tehdä peliä ja pitää kiekkoa. Ja ehkä olla ei niin yksinkertainen ja suoraviivainen kuin muut. Jokaisella on oma paikkansa joukkueessa ja yritetään pelata sitä omaa peliä omilla vahvuuksilla, Leino kertoi keskiviikkona.

Leino pelasi Philadelphiassa laitahyökkääjänä. Buffalossa hänet on palautettu sentterin tontille. Leino luisteli harjoituskaudella suurimmaksi osaksi Tyler Ennisin ja Drew Staffordin välissä. Viimeisessä treenipelissä Adler Mannheimia vastaan Staffordin paikan oli ottanut Brad Boyes, joka on parhaimmillaan tehnyt NHL:ssa 43 maalia yhden kauden aikana.

Leino laittoi kesällä nimensä Buffalon tarjoamaan kuuden vuoden pestiin, joka on yhteisarvoltaan 27 miljoonaa dollaria. Hän ei usko asetelmien muuttuneen kaukalossa jättisopimuksesta huolimatta.

– No, näytön paikka on joka vuosi. Pitää tehdä entistä enemmän hommia ja olla entistä halukkaampi menemään eteenpäin, Leino totesi.


//

Valmentaja ei kaada paineita niskaan

Myöskään Buffalon päävalmentaja Lindy Ruff ei halua kaataa paineita Leinon niskaan.

– Ei Leinolle ole laitettu paineita. Emme halua Villen kohtaavan paineita, me haluamme Villen pelaavan omaa peliään, Ruff sanoi.

– Ei Villen tarvitse tuplata pistesaldoaan. Emme ajattele häntä pelastajana vaan yhtenä palana, joka tekee meistä paremman joukkueen. Haluan, että hän pitää hauskaa ja pysyy rentona, Ruff jatkoi.

//