Ässien päävalmentaja Karri Kivi teki viime viikonloppuna radikaalin ratkaisun, kun hän pudotti hyökkääjätähti Joel Armian JYP-ottelun kokoonpanosta.

Armia, 18, häikäisi viime kaudella patapaidoissa, mutta tällä kaudella hän ei ole nakuttanut tehoja odotettuun tahtiin. Kiekkolegenda Esa Tikkanen uskoo, että nuorukainen pystyy kuitenkin nostamaan tasoaan.

– Armia löi vasta viime vuonna itsensä ryminällä kiekkomaailman tietoisuuteen läpäistyään (Pekka) ”Rocky” Rautakallion seulan. Tälle kaudelle nuoresta miehestä odotettiin jo sateentekijää, ja kuulemani jutut Porista kertovat, että mies yrittää liikaa. On huomattava, että tänä vuonna kaikki vastustajat tuntevat hänet, ja häntä vartioidaan huomattavasti tiukemmin, ”Tiki” kertoo peliyhtiö Unibetin tiedotteessa.

– Alkukausi on ollut vaikea, ja valmennus yrittää opettaa nuorelle pelaajalle, miten mennään päivästä toiseen. Pian nähdään, oliko katsomokomennus oikea ratkaisu.

Tikkanen antaa Armialle omat vinkkinsä.

– Armian pitää nyt keskittyä omaan tekemiseensä ja jokaiseen peliin kerrallaan, ja unohtaa muiden odotukset. On selvää, että hän kasvaa tästä vielä pelaajana. Oma rooli ylemmissä kentissä löytyy kovan työnteon kautta.

– Hän tulee olemaan maamme parhaimpia maalintekijöitä, ja saamme iloita miehestä vielä pitkään. Uskon, että Armia nousee vielä Ässissäkin ratkaisupelaajien joukkoon, kun kausi tästä etenee, Tikkanen vakuuttaa.

Armia on saalistanut tällä kaudella tehot 2+5=7 pelaamissaan 17 liigaottelussa.