Risto Dufva on muutamassa viikossa saanut Tapparan pelaamaan kelpo jääkiekkoa. Torstaina Tampereella Tappara pehmitti liigan kärkikastissa majailevan Kärpät 3-2. Tappara ratkaisi ottelun taktisesti hyvään puolustuspelin ja pystyi rankaisemaan paikoistaan tehokkaasti.

Tapparan uusi hankinta Olli Palola onnistui maalinteossa jo kolmen minuutin jälkeen Alexander Barkovin ja Kim Strömbergin järjestämästä hienosta paikasta ja Joey Tenute teki toisen maalin erän puolivälin jälkeen.

Kärpät pysähtyi avauserässä Tapparan loistavasti torjuneeseen maalivahtiin Jani Niemiseen. Michal Vondrka ja Kimmo Koskenkorva tasoittivat toisessa erässä 2-2:een, mutta erän lopulla Tappara pelasi ylivoimaa ja Kalle Kaijomaa teki kirvesrintojen kolmannen maalin. Kolmannessa erässä Tappara jäädytti Kärppien hyökkäyspelin tehokkaasti ja ansaitsi voittonsa.

Kolme IS-tähteä sai Kaijomaa, kaksi tähteä superjunnu Barkov jr ja yhden tähden Koskenkorva.

Tappara – Kärpät 3-2 (2-0,1-2,0-0)

3.01 1-0 Olli Palola (Alexander Barkov, Kim Strömberg)
12.18 2-0 Joey Tenute (Jussi Makkonen, Sami Venäläinen)
23.40 2-1 Michal Vondrka (Ivan Huml, Miikka Salomäki)
29.17 2-2 Kimmo Koskenkorva (Julius Junttila)
37.13 3-2 Kalle Kaijomaa (Tuukka Mäntylä) yv

Maalivahdit
Tappara: Jani Nieminen 11+16+7=34
Kärpät: Ville Hostikka 5+6+5=16

Yleisöä 5005