Nashville Predatorsin maalivahti Pekka Rinteen kausi on alkanut upeissa merkeissä. Hänen saldonsa kahdesta ensimmäisestä ottelusta on kaksi vierasvoittoa ja kaksi ykköstähden palkintoa. Lauantaina Nashville kukisti Rinteen johdolla St.Louis Bluesin 4-2 vaikka isännät veivät kamppailun laukaukset nimiinsä 33-16.

Nashville löi perjantaina kauden avauksessaan Columbuksen 3-2. Sekä St.Louis että Columbus pelaavat samassa divisioonassa Predatorsin kanssa.

– Meillä oli vastassa hyvä joukkue. Heillä oli vauhti päällä, mutta me taistelimme vimmaisesti ja voitimme. Kaudesta tulee varmasti jännittävä meidän divisioonassamme. Näytää siltä, että joka ilta edessä on tiukka ottelu. Ja me pidämme siitä, Rinne kertoi Nashvillen verkkosivuilla lauantain taiston jälkeen.

Suomalaismaalivahdeista voittoon ylsi Rinteen lisäksi Minnesotan Niklas Bäckström. Calgaryn Miikka Kiprusoff joutui poistumaan kaukalosta tappio niskassaan. Dallasin Kari Lehtonen, Bostonin Tuukka Rask ja San Josen Harri Säteri toimivat luukkuvahteina.

Suomalaisista maalin makuun pääsivät Jokiset Jussi ja Olli. Jussin (1+1) Carolina taipui jatkoajalla Washingtonille. Ollin (1+0) Calgary kärsi kotitappion Pittsburghille. Minnesotan Mikko Koivu, Carolinan Joni Pitkänen ja Calgaryn Niklas Hagman saalistivat yhden syöttöpisteen mieheen.

//