Edmonton Oilersin Lennart Petrell saalisti NHL-uransa ensimmäisen tehopisteen perjantaina. Petrell oli syöttäjänä voittomaalissa, kun Edmonton löi Colorado Avalanchen vieraissa 3-1. Täysi pistepotti oli Läntisen konferenssin kärkeen siirtyneelle Oilersille jo neljäs peräkkäinen.

Edmonton meni toisen erän alkupuoliskolla 1-0 -johtoon puolustaja Cam Barkerin ylivoimamaalilla. Petrell pääsi pisteille reilut kuusi minuuttia myöhemmin, kun Oilers-pakki Andy Sutton ohjasi suomalaislaiturin laukauksen verkkoon.

Puolustavana puolustajana ja kovana taklaajana tunnettu Sutton oli yllättäen hyökkäyksen kärkenä.

– Aina silloin tällöin löydän itseni ihmeellisistä paikoista. Viime vuonna yritin tehdä saman ja ohjasin kiekon suoraan naamaani, Sutton virnuili Edmonton Journal -lehdelle.

Petrellille, jota ei lasketa tulokaspelaajaksi ikänsä takia, ensimmäinen tehopiste tuli yhdeksännessä NHL-ottelussa.

COLORADO – EDMONTON 1-3 (0-0,0-2,1-1)
Lennart Petrell, Edmonton 0+1, +1, 0, 1, 12:00