Maalivahti Antti Niemi otti kauden avausvoittonsa, kun hänen edustamansa San Jose Sharks kukisti perjantaina New Jersey Devilsin vieraissa rangaistuslaukauskilpailun päätteeksi 4-3. San Jose oli kamppailussa tappiolla 0-2 ja 2-3, mutta nousi tasoihin ja nappasi lopulta täyden pistepotin Ryane Clowen rankkarilla.

Niemi selvisi iltapuhteestaan 16 torjunnalla. Hänen kollegansa, loukkaantunutta Martin Brodeuria tuuraava New Jerseyn Johan Hedberg joutui taipumaan kiekon eteen 38 kertaa.

Kolme edellistä otteluaan voittanut New Jersey meni 3-2 -johtoon ajassa 53:18, kun maalin eteen yksin unohdettu David Clarkson ohitti Niemen. San Jose selvisi kuitenkin jatkoajalle, kun Joe Pavelski onnistui tasoittamaan vain 33 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

New Jerseyn Ilja Kovalchuk aloitti rankkarikisan onnistumisella, mutta sen jälkeen Niemi ei enää suostunut antautumaan. San Josen kolmen ottelun pituinen tappioputki katkesi Michal Handzusin ja Ryane Clowen ohitettua Hedbergin.

NEW JERSEY – SAN JOSE 3-4 rl (1-0,1-2,1-1,0-0)

SJ: Antti Niemi 19/16
Antero Niittymäki, San Jose sairaslistalla

//