Minnesota Wild palasi voittokantaan kahden niukan tappion jälkeen kukistettuaan lauantaina Detroit Red Wingsin kotonaan 1-0. Wildin sankareita olivat ottelun ainoan maalin tehnyt Dany Heatley ja uransa viidennen nollapelin torjunut kakkosvahti Josh Harding.

Detroit hallitsi kamppailua ja vei laukaukset nimiinsä 36-20, mutta polvivamman takia koko viime kauden sivussa ollut Harding piti isäntiä pystyssä.

– Mahtava tunne. Sitä tietää, että kaikki se työ kannatti, ensimmäisen voittonsa sitten maaliskuun 2010 ottanut Harding iloitsi NHL:n verkkosivuilla.

– Uskomatonta. Hän oli loistava. Hän teki torjuntoja, joita ei odota ja on ihmeellistä, minkälaisen nosteen se antaa joukkueelle, Minnesotan päävalmentaja Mike Yeo hehkutti.

Lauantain kamppailun ainoa maali nähtiin avauserän puolivälissä. Mikko Koivu sai estelyistä huolimatta purettua kiekon laidan kautta pois omalta alueelta ja pelivälineen saanut Dany Heatley lähti vauhtiin. Heatley ampui oikealta laidalta suorasta luistelusta kiekon Detroit-vahti Jimmy Howardin taakse.

MINNESOTA – DETROIT 1-0 (1-0,0-0,0-01)
Niklas Bäckström, Minnesota varamaalivahtina
Mikko Koivu, Minnesota 0+1, +1, 0, 1, 19:36
Valtteri Filppula, Detroit 0+0, 0, 0, 2, 15:26

Suomalaisten tilastoissa maalit+syötöt, plusmiinus, jäähyminuutit, laukaukset ja peliaika.