Euroopasta palannut Anaheim Ducks aloitti perjantaina rapakon takaisen urakkansa NHL:n runkosarjassa 1-0 -kotivoitolla San Jose Sharksista. Anaheimin sankareita olivat nollapelin torjunut maalivahti Jonas Hiller ja ottelun ainoan osuman iskenyt Ducksin nelosketjun sentteri Maxime Macenauer.

Anaheimin Teemu Selänne ja Saku Koivu jäivät jälleen ilman pistemerkintöjä, mutta muuten ilta toi suomalaisittain hyviä uutisia. Olkapääleikkauksestaan toipunut Toni Lydman teki kauden ensiesiintymisensä Ducksin takalinjoilla ja sairastuvalla kauden aloittanut Antti Niemi toimi jo San Josen luukkuvahtina.

Macenauerin uran ensimmäinen NHL-osuma syntyi avauserän jälkipuoliskolla. George Parros antoi kiekon päädystä maalille ja Macenauer ohitti Sharks-vahti Thomas Greissin.

Macenauer syötti Helsingin ottelussa Anaheimin ainoan maalin ja johtaa tehoilla 1+1 Ducksin sisäistä pistepörssiä. Anaheimin tähtihyökkääjät Corey Perry, Ryan Getzlaf, Bobby Ryan, Selänne ja Koivu eivät ole vielä avanneet pistetilejään. Ryan tosin ratkaisi rankkarikisan New York Rangersia vastaan Tukholmassa.

Hiller torjui 31 ja Greiss 22 laukausta. Hillerille nollapeli oli NHL-uran 12:s ja sveitsiläinen tuntuu toipuneen täysin huimausoireista, jotka pitivät hänet sivussa viime kevään.

”Hyvä ottelu koko joukkueelta”

– Tuntui hyvältä kaukalossa. Tämä oli hyvä ottelu koko joukkueelta. Yleisö ja muut tekivät siitä hauskaa, se saa minut syttymään, Hiller sanoi Anaheimin verkkosivuilla.

Anaheim koki kamppailussa myös yhden menetyksen, kun Selänteen ja Koivun ketjukaveri Jason Blake joutui jättämään pelin kesken. Ducksin verkkosivujen mukaan Blake sai lähelle vasemman käden rannetta viillon, joka jouduttiin ompelemaan. Vamman vakavuudesta ei ole vielä tietoa.

Anaheim on voittanut kauden kolmesta ottelustaan nyt kaksi. Ducks on tositoimessa seuraavan kerran sunnuntaina, kun St.Louis Blues tulee vieraaksi Honda Centeriin.

ANAHEIM – SAN JOSE 1-0 (1-0,0-0,0-0)

1-0 Maxime Macenauer (George Parros, Brandon McMillan) 13:59

Maalivahdit
ANA: Jonas Hiller 31 laukausta/31 torjuntaa
SJ: Thomas Greiss 23/22

Saku Koivu, Anaheim 0+0, 0, 0, 1, 17:55
Toni Lydman, Anaheim 0+0, 0, 0, 0, 20:03
Teemu Selänne, Anaheim 0+0, 0, 0, 3, 17:16
Antti Niemi, San Jose varamaalivahtina
Antero Niittymäki, San Jose sairaslistalla
Harri Säteri, San Jose ei kokoonpanossa

Suomalaisten tilastoissa maalit+syötöt, plusmiinus, jäähyminuutit, laukaukset ja peliaika.

//