Nuoren NHL-kauden positiivisiin yllättäjiin lukeutuva Dallas Stars löi perjantaina Anaheim Ducksin vieraissa 3-1 ja kasvatti voittoputkensa jo viiden ottelun mittaiseksi. Dallas jäi taas laukausten valossa vastustajansa jalkoihin, mutta maalivahti Kari Lehtosen mahtiotteet takasivat Starsille täyden pistepotin.

Ilman tappioita etenevä Lehtonen on nyt voittanut ensimmäisen kerran urallaan kuusi ottelua peräkkäin. Hän on NHL:n maalivahtien tilastoissa ykkösenä voitoissa (6) ja kolmantena sekä päästettyjen maalien keskiarvossa (1,48) että torjuntaprosentissa (95,7).

– Me alamme tottumaan siihen (Lehtosen sankaritekoihin). Hän on ollut valtavan hyvä. Vastustaja on laukonut aina enemmän, jonain iltoina jopa kaksi kertaa enemmän kuin me, mutta hän on hoitanut homman, Vancouverissa olympiakultaa huuhtonut Stars-kapteeni Brenden Morrow kehui suomalaisvahtia seuran verkkosivuilla.

Anaheimin kakkosketju Teemu Selänne-Saku Koivu-Brandon McMillan oli jäällä Dallasin ensimmäisen maalin aikana ja sama kolmikko todisti Mike Ribeiron 2-0 -osumaa seitsemän minuuttia myöhemmin.

ANAHEIM – DALLAS 1-3 (0-2,1-0,0-1)

NSH: Kari Lehtonen 36/35
Saku Koivu, Anaheim 0+0, -2, 0, 1, 15:38
Toni Lydman, Anaheim 0+0, 0, 0, 1, 18:18
Teemu Selänne, Anaheim 0+0, -2, 0, 6, 18:32

Suomalaisten tilastoissa maalit+syötöt, plusmiinus, jäähyminuutit, laukaukset ja peliaika.