Phoenix Coyotes kukisti harjoituskauden viimeisessä ottelussaan lauantaina San Jose Sharksin 3-1. Kamppailun voittomaali merkittiin Lauri Korpikosken nimiin. Päätöserän pelannut San Josen veräjänvartija Harri Säteri piti maalinsa puhtaana.

Kotihallissaan esiintynyt Phoenix karkasi toisessa erässä 3-0 -johtoon Martin Hanzalin (1+1), Korpikosken ja Taylor Pyattin osuttua reilun 10 minuutin sisään. Radim Vrbata (0+2) oli mukana Hanzalin ja Pyattin maaleissa. Korpikosken osumaan esityön tekivät Patrick O´Sullivan ja Keith Yandle.

Phoenixin maalivahti Mike Smith piti maalinsa puhtaana yli 47 minuuttia ennen kuin Sharks-puolustaja Marc-Edouard Vlasic ohitti Coyotesin kesähankinnan. Smith torjui 28 laukausta.

Kaksi ensimmäistä erää pelannut Thomas Greiss pysäytti San Josen tolppien välissä 20 kiekkoa. Säteri selvisi iltapuhteestaan seitsemällä torjunnalla. Hän pelasi viikko sitten Phoenixia vastaan koko ottelun ja piti tuolloinkin maalinsa puhtaana.

Korpikoski sai jääaikaa hieman alle 17 minuuttia. Hän luisteli suurimman osan illasta samassa ketjussa O´Sullivanin ja Mikkel Boedkerin kanssa. Petteri Nokelainen ei ollut Phoenixin kokoonpanossa.

Phoenixin harjoituskauden saldoksi muodostui kolme voittoa ja neljä tappiota. San Jose oli voittanut viisi ensimmäistä harjoituspeliään ennen kuin koki ainoaksi jääneen tappionsa.

Salo, Hartikainen ja Petrell tulessa

Lähes ykkösmiehistöllään pelannut Vancouver Canucks löi Edmonton Oilersin kotonaan 4-1. Vancouverin Cody Hodgson teki ottelun ensimmäisen ja viimeisen maalin. Canucksin muista osumista vastasivat Jannik Hansen ja Mikael Samuelsson. Isäntien Chris Higgins keräsi tehot 0+3. Edmontonin ainokaisen iski Magnus Pääjärvi.

Roberto Luongo torjui Vancouverin maalilla 28 laukausta ja antautui ainoan kerran Canucksin pelatessa alivoimalla. Edmontonin Nikolai Khabibulin pysäytti 25 kiekkoa.

Sami Salo luuti Vancouverin takalinjoilla 17 minuuttia. Edmontonin Lennart Petrell sai jääaikaa 13:14 ja Teemu Hartikainen 10:15. Petrellin ketjukavereina luistelivat Josh Green ja Ryan O´Marra. Green ja Petrell olivat Oilersin ahkerimmat taklaajat. Hartikaisen vitjan muut jäsenet olivat Anton Lander ja Ryan Jones.

Hartikainen ja Petrell jäävät nyt odottamaan kohtaloaan, kun Edmontonin johto tekee lopulliset päätökset NHL-ryhmän kokoonpanosta.

– Hyvin on mennyt. Tänään oli hyvä ottelu. En tosin pelannut yli- enkä alivoimaa, joten siinä mielessä oli hankalaa, kun oli paljon erikoistilanteita. Hyvin on kuitenkin mennyt, Hartikainen summasi harjoituskautta ja lauantai-iltaa Edmontonin verkkosivuilla.

Hän ei alkanut arvailemaan mahdollisuuksiaan NHL-paikan suhteen.

– Saa nähdä. Toivottavasti. Jos ei, niin haluan olla ensimmäinen jätkä, joka tulee (farmista ylös) tänne, Hartikainen totesi.

Harjoituskaudella vakiopelaajiaan säästellen käyttänyt Vancouver voitti kahdeksasta ottelustaan kolme. Edmontonin saldoksi muodostui viisi voittoa ja kolme tappiota.

NHL:n harjoitusottelut lauantaina:

St.Louis – Dallas 0-4
Toronto – Detroit 2-4
New Jersey – Philadelphia 2-1
NY Islanders – Boston 2-3
Tampa Bay – Montreal 1-5
Nashville – Carolina 2-1 (ja)
Los Angeles – Colorado 1-4
Vancouver – Edmonton 4-1
Phoenix – San Jose 3-1

//