Kiekkopomo Kalervo Kummola tyrmää YLE:n haastattelussa väitteet, joiden mukaan Mikael Granlund ei pelaisi nuorten MM-turnauksessa vuodenvaihteessa Kanadassa. Hufvudstadsbladetin mukaan HIFK yrittäisi estää Granlundin kisamatkan.

– Tämä tapaus on täysin selvä. Se on keskusteltu selväksi Granlundin agentin, HIFK:n puheenjohtajan Timo Everin ja päävalmentaja Petri Matikaisen kanssa. Tässä ei ole mitään epäselvyyksiä: lähdemme sinne parhaalla mahdollisella joukkueella. En tiedä, mistä tällaiset jutut ovat lähteneet liikkeelle, Kummola kertoo YLE:lle.

Tiettävästi HIFK haluaisi lepuuttaa Granlundia, mutta seuralla ei ole asiassa juuri sananvaltaa. Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n sopimus velvoittaa eurooppalaiset seurajoukkueet päästämään pelaajansa nuorten MM-turnaukseen, jos pelaaja nuorten maajoukkueeseen valitaan.