Vapaaehtoishaku vuonna 2012 ja 2013 järjestettäviin jääkiekon MM-kotikisoihin Helsinkiin on alkanut. Helsinkiin, jossa pelataan kisojen toinen alku- ja jatkolohko sekä semifinaalit ja mitaliottelut, haetaan jopa 800 vapaaehtoistyöntekijää.

Työtehtäviä on monipuolisesti eri sektoreilta, kuten tapahtuman rakennus- ja somistustehtävissä, asiakas- ja VIP-palveluissa, viestintä- ja mediapalveluissa, turvallisuus- ja kuljetuspalveluissa sekä toimitsija- ja tilastointitehtävissä.

Vapaaehtoistyöntekijäksi pääsemisen edellytyksenä on 16 vuoden ikä. Lisäksi vapaaehtoisilta edellytetään sitoutumista tehtäväkoulutuksiin ja työvuoroihin. Toimitsija- ja tilastointitehtävien vapaaehtoisilta edellytetään myös kokemusta kenttätyöstä, mutta muissa tehtävissä aiempi tapahtumakokemus tai lajituntemus eivät ole edellytyksiä vapaaehtoiseksi pääsemiselle.

– Haemme energisiä, kielitaitoisia ja asiakaspalveluhenkisiä ihmisiä, jotka haluavat olla mukana toteuttamassa tätä ainutlaatuista tapahtumaa. Vapaaehtoiset ovat todella iso osa kisoja, emmekä pysty järjestämään erinomaisia kotikisoja ilman heidän työpanostaan. Vastineeksi tärkeästä työpanoksesta tarjoamme laadukkaan koulutuksen ja ikimuistoisen kisakokemuksen, MM-kisojen pääsihteeri Mika Sulin sanoo.

Vapaaehtoishaku päättyy 16.12.2011. Hakijat haastatellaan tammikuun aikana. Vapaaehtoiseksi voi hakea MM-kisojen nettisivuilla osoitteessa http://www.iihfworlds2012.com