Maalivahti Jussi Rynnäs teki kauden ensiesiintymisensä jääkiekon AHL-liigassa sunnuntaina. Rynnäksen debyytti sujui loistavasti hänen edustamansa Toronto Marliesin otettua 4-0 -kotivoiton Lake Erie Monstersista. Ex-Ässät-vahti torjui nollapelinsä eteen 21 laukausta.

Rynnäs on kärsinyt syksyllä nilkkavammasta ja mies tunnusti olleensa hermostunut ennen ottelua.

– Tämä oli ensimmäinen otteluni ja olin hieman hermostunut, joten annoin alussa pari helppoa paluukiekkoa. Ottelu oli aika helppo, ei tullut paljon laukauksia. Tein muutaman hyvän torjunnan ja annoin joukkueelle mahdollisuuden voittoon, mikä on tärkeintä, Rynnäs kertoo Marliesin verkkosivuilla.

Ben Scrivens oli vastannut Toronton torjuntatöistä kolmessa ensimmäisessä ottelussa.

– Rynnäksellä on mennyt pitkään loukkaantumisensa kanssa. Hän missasi harjoitusleirin lähes kokonaan. Hän on ollut turhautunut loukkaantumisensa kanssa, mutta nyt hän on palannut. Yhtäkkiä Scrivensillä on vähän painetta. Ykkösvahdin paikka ei tule vain perintönä, Marliesin päävalmentaja Dallas Eakins sanoi.

Marlies on Toronto Maple Leafsin farmijoukkue.

Suomalaisvahdit Joni Ortio ja Mikko Koskinen toimivat sunnuntain kierroksella luukkuvahteina. Kumpikaan veräjänvartija ei ole vielä päässyt tositoimeen tällä kaudella.