Tshekkitulokas Roman Horak ja Miikka Kiprusoff olivat Calgary Flamesin sankareita, kun joukkue löi perjantaina St.Louis Bluesin kotonaan 3-1. Calgary on nyt voittanut ensimmäisen kerran tällä kaudella kaksi ottelua peräkkäin.

Voittomaalin tehnyt Horak saalisti toisessa peräkkäisessä ottelussa tehot 1+1. Kaukalon ykköstähdeksi valittu Kiprusoff torjui 28 laukausta.

– Tämä oli pelkkää Kiprusoffia. Ottelusta olisi voinut muodostua täysin toisenlainen. St.Louis hallitsi suurimmaksi osaksi ja tilanne olisi voinut olla yhdessä vaiheessa 5-0. Hän seisoi päällään. Puolustus teki hyvää duunia, mutta hän piti meidät pelissä, Flames-laituri Tom Kostopoulos kertoi Calgary Herald -lehdelle.

Kostopoulos vei Calgaryn 1-0 -johtoon toisen erän jälkipuoliskolla Tim Jackmanin ja Horakin esityöstä. 20-vuotias Horak kasvatti Flamesin etumatkaa päätöserässä. Curtis Glencross ja Jackman pohjustivat nuoren tshekin osuman kovalla työllä maalin takana.

Kiprusoff antautui ainoan kerran vain 12 sekuntia Horakin osuman jälkeen, kun Alexander Steenin laidasta lähtenyt laukaus yllätti suomalaisvahdin. Rinnalle Blues ei kuitenkaan päässyt ja Olli Jokinen sinetöi Calgaryn voiton tyhjiin kasvattaen kauden saldonsa lukemiin 2+5=7.

CALGARY – ST.LOUIS 3-1 (0-0,1-0,2-1)
CGY: Miikka Kiprusoff 29 laukausta/28 torjuntaa
Niklas Hagman, Calgary ei kokoonpanossa
Olli Jokinen, Calgary 1+0, 0, 0, 2, 17:43