Jääkiekon SM-liigan kuripidosta vastaava Sampo Liusjärvi on langettanut HIFK:n puolustajalle Mikko Jokelalle kahden ottelun pelikiellon. Lauantain Lukko-ottelussa Jokelalla pimeni täysin ja hän hakkasi Lukon Jere Laaksosta käteen kirvesmäisellä iskulla.

– Videolta tehtävien havaintojen mukaan Jokelan lyönti on erittäin kova ja mailan liikerata alkaa selvästi Jokelan pään yläpuolelta. Näkemykseni mukaan Jokelan kaksin käsin suorittamassa iskussa ei ole kuitenkaan kyse tarkoituksellisesta käsille lyönnistä vaan Jokelan tarkoitus on estää Laaksosta pääsemästä kiinni kiekkoon huitaisemalla tämän mailaan, kerrotaan SM-liigan tiedotteessa.

– Jokelan lyönti kuitenkin osuu Laaksosen käsille. Lukon lääkärin mukaan Laaksoselle aiheutui huitomisen seurauksena lihasruhje ja kädestä katosi puristusvoima, mutta hän on mahdollisesti pelikykyinen seuraavassa ottelussa, tiedotteessa jatketaan.

Pelikieltonsa myötä Jokela on sivussa tiistain Kärpät-ottelusta sekä torstain Jokerit-ottelusta.