Johan Franzen teki Detroit Red Wingsin kauden ensimmäisen ylivoimamaalin hyvään paikkaan. Franzenin osuma ajassa 64:11 toi Detroitille 3-2 -jatkoaikavoiton Minnesota Wildin hallissa lauantaina. Red Wings on voittanut kauden kaikki neljä otteluaan.

Detroit ei ollut päästänyt kahdessa edellisessä ottelussa yhtään maalia, mutta nollaputki katkesi avauserän lopussa Minnesota-pakki Greg Zanonin osuttua 12 sekuntia ennen ensimmäistä taukoa. Wild kasvatti etumatkaansa heti toisen erän alussa Cal Clutterbuckin toimesta.

Detroit nousi jatkoajalle ketjun Jiri Hudler-Valtteri Filppula-Franzen avustuksella. Puolustaja Ian White kavensi juuri ennen toista taukoa Franzenin ja Filppulan esityöstä. Hudler iski tasoituksen kolmannen erän alussa. Filppula (0+2) oli toisena syöttäjänä myös Hudlerin maalissa.

Minnesotan tolppien välissä nähtiin kakkosvahti Josh Harding, joka pysäytti 38 laukausta. Detroitin Jimmy Howard selvisi iltapuhteestaan 12 torjunnalla.

Koko viime kauden loukkaantumisen takia sivussa olleen Hardingin loistoilta päättyi lopulta tappioon, kun Minnesotan Matt Cullen otti jatkoajalla jäähyn ja Franzen rankaisi Tomas Holmströmin syötöstä.

Harding oli viimeksi nähty NHL-kaukalossa tositoimessa maaliskuussa 2010.

”Josh oli tämän illan päätarina”

– Josh oli tämän illan päätarina. Hän oli loistava ja hankki meille yhden sarjapisteen. Olemme pettyneitä, että emme saaneet hankittua hänelle toista pistettä, Minnesotan päävalmentaja Mike Yeo sanoi seuran verkkosivuilla.

Niklas Bäckström oli pelannut ennen lauantaita kauden kaikki minuutit Minnesotan maalilla.

Minnesota on voittanut kauden viidestä ottelustaan kaksi. Wild on kuitenkin hävinnyt vain kerran varsinaisella peliajalla ja plakkarissa on kuusi sarjapistettä.

Detroitin ohella NHL-kautta jatkavat puhtaalla pelillä Washington ja Toronto.

MINNESOTA – DETROIT 2-3 ja (1-0,1-1,0-1,0-1)

Valtteri Filppula, Detroit 0+2, +2, 0, 4, 18:29

Suomalaisten tilastoissa maalit+syötöt, plusmiinus, jäähyminuutit, laukaukset ja peliaika.