Detroit Red Wingsin Valtteri Filppula teki kauden ensimmäisen maalinsa torstaina. Filppula vastasi isäntien jälkimmäisestä osumasta, kun Detroit kukisti Vancouver Canucksin kotonaan 2-0. Red Wings on voittanut kauden kaikki kolme otteluaan.

Kaukalon ykköstähdeksi valittiin Detroitin maalivahti Jimmy Howard, joka torjui kaikki 25 laukausta. Red Wings nollasi myös edellisen vastustajansa Coloradon lauantaina. Tuolloin nollapelin sai tililleen kakkosvahti Ty Conklin.

Detroit meni 1-0 -johtoon hieman ennen toisen erän puoliväliä Justin Abdelkaderin osuttua Todd Bertuzzin poikittaisyötöstä. Filppula iski reilut kaksi minuuttia myöhemmin. Suomalaishyökkääjä toi kiekon hyökkäysalueelle, käytti pelivälinettä Johan Franzenilla ja ohitti lopuksi Canucks-vahti Cory Schneiderin.

Filppula sai jääaikaa hieman alle 17 minuuttia. Hänen ketjukavereinaan luistelivat Franzen ja Jiri Hudler. Sami Salo luuti Vancouverin takalinjoilla 20 minuuttia suurimmaksi osaski Alexander Edlerin parina.

Yhä ilman loukkaantunutta kakkossentteriään Ryan Kesleriä pelaava Vancouver on hävinnyt kauden neljästä ottelustaan kolme.

DETROIT – VANCOUVER 2-0 (0-0,2-0,0-0)

1-0 Justin Abdelkader (Todd Bertuzzi, Niklas Kronwall) 28:37
2-0 Valtteri Filppula (Johan Franzen, Jiri Hudler) 30:55

Maalivahdit
DET: Jimmy Howard 25 laukausta/25 torjuntaa
VAN: Cory Schneider 37/35

Valtteri Filppula, Detroit 1+0, +1, 0, 3, 16:42
Sami Salo, Vancouver 0+0, 0, 0, 0, 19:51

Suomalaisten tilastoissa maalit+syötöt, plusmiinus, jäähyminuutit, laukaukset ja peliaika.

//