Detroit Red Wings kukisti perjantaina Columbus Blue Jacketsin kotonaan 5-2 ja jatkaa kautta puhtaalla pelillä. Red Wingsin viidennen voiton arkkitehtina hääri Valtteri Filppula, joka hurjasteli tehot 1+3. Detroit matkustaa seuraavaksi Washingtoniin, missä se kohtaa lauantain huippukamppailussa NHL:n toisen tappiottoman joukkueen eli paikallisen Capitalsin.

Filppula kasvatti kauden saldonsa lukemiin 2+5=7 ja siirtyi samalla suomalaisten pistepörssin kärkipaikalle. Hän jakaa myös Detroitin sisäisen pistepörssin kärkipaikan ketjukaverinsa Johan Franzenin (4+3=7) kanssa.

Detroit karkasi avauserässä 2-0 -johtoon Franzenin kahdella ylivoimaosumalla, joissa molemmissa syöttäjänä toimi Filppula. Columbus nousi vielä kahteen otteeseen maalin päähän, mutta Red Wings hoiti homman kotiin.

Columbuksen puolustaja Aaron Johnson kavensi päätöserän alussa lukemiksi 3-2. Johnson ampui kuitenkin neljä minuuttia myöhemmin kiekon katsomoon, mikä tiesi Detroitille kahden miehen ylivoimaa. Red Wings ei osunut viidellä kolmea vastaan, mutta Nicklas Lidström laukoi Flippulan syötöstä 4-2 -osuman vain kolme sekuntia Blue Jacketsin ensimmäisen jäähyn päättymisen jälkeen.

Kaukalon kakkostähdeksi valittu Filppula viimeisteli itse loppunumerot tyhjiin. Hän tarjosi ensin Franzenille hattutemppupaikan, mutta kun ruotsalaisen yritys ei mennyt maaliin, sivalsi suomalainen pelivälineen pömpeliin.

– Halusin Franzenin tekevän tyhjiin. Ilmeisesti hän ei kuitenkaan halunnut kirousta, sillä viime kaudella hän teki hattutempun eikä tainnut sen jälkeen osua 20 otteluun, Filppula virnuili NHL:n verkkosivuilla.

DETROIT – COLUMBUS 5-2 (2-1,1-0,2-1)
Valtteri Filppula, Detroit 1+3, +1, 0, 2, 14:02