Erikoishaastattelu: Kiekkolegenda Esa "Tiki" Tikkanen


SuomiKiekko.com-sivuston haastattelussa on tällä kertaa suomalaisen jääkiekkoilun elävä legenda, itse Mr. TikiTalk eli Esa ”Tiki” Tikkanen. Haastattelussa mies kertoo muun muassa näkemyksiään HIFK:n vaisuun alkukauteen. Tiki piipahti sivustomme haastattelussa Sonera Sport -tilaisuudessa viime viikolla.

Valmensit viime kaudella Mestiksessä Jokipoikia. Oletko kiinnostunut edelleen valmentamisesta?

Onhan sitä kiinnostusta. Joensuu oli erittäin hyvä oppivuosi. Näki, että pystyn koutsaamaan vielä. Oli vaikeata, kun ei pystynyt kasaamaan omaa joukkuetta. Loppuen lopuksi kuitenkin Joensuu oli varsin positiivinen kokemus.

Onko ollut mitään neuvotteluita valmentamisen suhteen?

Ei ole ollut mitään. Odotellaan nyt rauhassa.

Miten arvioisit meneillään olevaa SM-liigakautta? Keiden joukkueiden uskot kipuavan ylöspäin sarjataulukossa, entä vajoavan alaspäin?

JYP oli alkukaudesta Risto Dufvan valmennuksessa ja hän sai potkut kahden ottelun jälkeen. Potkut eivät johtuneet valmennuksesta, vaan sisäpiiri ylemmältä portaalta toivoi muutosta ja sen jälkeen ero tapahtui yhteisymmärryksessä. Dufvan mentyä Tapparaan JYP on nostanut osakkeitaan erittäin paljon.

Molemmat Tampereen joukkueet ovat olleet minulle pettymyksiä. Säälittävä suoritus, kun miettii, että Tampereella on niin iso ja laaja jääkiekkokulttuuri ja molemmat joukkueet majailevat sarjataulukon tyvipäässä. Varsinkin Ilvestä veikkasin korkeammalle sarjataulukossa ennen kauden alkua.

Positiivisia yllättäjiä ovat olleet ainakin Kalpa, Pelicans ja Ässät. Lukko on myös mielenkiintoinen joukkue. Yleensä tässä vaiheessa kautta Lukko on keikkunut sarjataulukon kärjessä ja keväällä on mennyt sitten vähän heikommin. Ehkä joukkue on oppinut jotain. Se jää nähtäväksi.

Miten näkisit HIFK:n kauden tähän asti? Onko joukkueen alkukausi ollut sinulle pettymys?

HIFK:n alkukausi on ollut monelle ihmiselle pettymys. Sanotaan näin, että joukkueeseen on kuitenkin nyt tullut uusia pelaajia. Pesonen hakee vielä paikkansa Granlundin viereltä. Somervuori on ollut erittäin hyvä. Hän on tehnyt paljon maaleja. Nyt Hirschovitskin on vastaamassa huutoon. Hyökkäyspää IFK:lla on erittäin hyvä.

Puolustuspäähän IFK tarvitsee kuitenkin apuja, jos he aikovat voittaa mestaruuden. Kurssi tulee muuttumaan, jos sinne saadaan vahvistusta. Riksman on myös kysymysmerkki. Miten hänen selkänsä kestää ja entäpä nivuset?

Pidätkö Petri Matikaisen potkuja kuitenkin todennäköisinä, jos sarjasijoitus ei ala pian nousta?

Potkut eivät todellakaan ole lähellä. Ainahan spekuloidaan potkuilla, kun edelliskauden mestari aloittaa kompuroiden. Voidaan kuitenkin peilata myös viime kauteen, jolloin Jalosen joukot olivat ottaneet ainoastaan pari pistettä enemmän tähän Matikaiseen ryhmään verrattuna tässä vaiheessa kautta. Ei silloin kukaan puhunut potkuista.