Blues kohenteli asemiaan SM-liigan sarjataulukossa voitettuaan perjantain kotiottelussaan Tapparan 3-0. Tappara näytti olevan edellispäivän Kärpät-voittonsa jälkeen väsynyt. Kolmannessa erässä kirvesrinnat simahtivat täysin ja Blues näytti, kuka ottelua isännöi.

Blues hallitsi ensimmäistä erää selvästi, mutta Tappara pysyi 0-0 -lukemissa Jani Niemisen vahvalla maalivahtipelillä.

Toisessa erässä Tappara sai juonesta paremmin kiinni, mutta maalinteko oli vieraille ylivoimaista. Ville Varakas avasi Bluesin maalitilin kolmannen erän puolivälissä ja sen jälkeen Tappara meni kanveesiin. Kristian Kuuselan 2-0 -maalin jälkeen Juha Leimu otti illan kolmannen jäähynsä ja Toni Kähkönen teki Bluesin kolmannen maalin ylivoimalla.

Pisteet 1+1 kerännyt Kähkönen sai kolme IS-tähteä. Kaksi tähteä sai Tapparan paras pelaaja Jani Nieminen ja yhden tähden voittomaalin tehnyt Varakas.

Bluesin vähäiset yleisömäärät puhuttivat myös perjantaina. Katsojamäärässä rikottiin täpärästi 3000 raja. Viime kaudella yleisöä oli Espoossa paljon enemmän.

Blues – Tappara 3-0 (0-0,0-0,3-0)

50.54 1-0 Ville Varakas (Toni Kähkönen, Teemu Ramstedt)
52.12 2-0 Kristian Kuusela (Tomi Sallinen)
57.14 3-0 Toni Kähkönen (Ville Lajunen, Petri Lammassaari) yv

Blues: Petri Koivisto 7+7+4=18
Tappara: Jani Nieminen 15+3+14=32