Florida Panthers teki maanantaina viisi ylivoimamaalia kauden ensimmäistä kotiotteluaan pelannutta Tampa Bay Lightningia vastaan. Panthersin erikoistilannepelaamisen upeaa iltaa täydensi Sean Bergenheim, joka rankaisi isäntiä alivoimalla. Kauden ensimmäisen maalinsa läpiajosta tehnyt Bergenheim siirtyi kesällä Floridaan juuri Tampa Baysta. Florida vei ottelun maalein 7-4.

Bergenheim teki toisessa erässä Floridan neljännen maalin muuttaen lukemiksi 4-2. Suomalaislaituri iski viime kevään pudotuspeleissä peräti yhdeksän osumaa Tampa Baylle ennen kuin allekirjoitti kesällä neljän vuoden ja $11 miljoonan arvoisen sopimuksen Floridan kanssa.

Floridan tehomiehinä kunnostautuivat Stephen Weiss (2+2) sekä kesähankinnat Kris Versteeg (2+2) ja Brian Campbell (0+4).

Kesällä rajusti kokoonpanoaan uusinut Florida on voittanut syksyn neljästä ottelustaan kolme. Panthersilla on heti tiistaina edessään kova haaste, kun joukkue matkustaa Washingtonin vieraaksi.

Viime keväänä Itäisen konferenssin finaaleihin saakka edenneen Tampa Bayn kauden alku on ollut tuskaa. Lightning voitti ensimmäisen ottelunsa, mutta on sen jälkeen hävinnyt viidesti peräkkäin.