Calgary Flames pienensi harjoitusleirivahvuuttaan 14 pelaajalla maanantaina. Leiriltä lähteneistä 12 siirtyy Flamesin AHL-farmijoukkueen Abbotsford Heatin riveihin. Farmikomennuksen saaneiden pelaajien joukossa oli maalivahti Joni Ortio.

Ortio siirtyi rapakon taakse viime keväänä. 20-vuotias ex-TPS-vahti pääsi pelaamaan runkosarjan lopussa yhden ottelun Abbotsfordin paidassa. Ortio toimi Suomen ykkösmaalivahtina kaksissa viimeisissä nuorten MM-kisoissa.

Calgary lähetti farmiin myös veräjänvartija Leland Irvingin eli Flames lähtee kauteen samalla maalivahtikaksikolla kuin viime kaudella: Miikka Kiprusoff-Henrik Karlsson.

NHL-sopimuksen omaavista suomalaisista on tähän mennessä lähetetty farmiin Ortion lisäksi Nashvillen Jani Lajunen, Juuso Puustinen ja Atte Engren, Carolinan Rasmus Rissanen, New York Rangersin Jyri Niemi ja Toronton Jussi Rynnäs. Lisäksi Toni Rajala palasi SM-liigan Ilvekseen.

Farmikomennus on todennäköisesti edessä vielä Anaheimin maalivahti Iiro Tarkilla, Montrealin hyökkääjä Joonas Nättisellä ja New York Islandersin maalivahti Mikko Koskisella. San Josen veräjänvartija Harri Säterin kohtalo riippuu Sharks-vahtien loukkaantumistilanteesta.

Suomalaisittain mielenkiintoisin taisto on menossa Edmontonissa, missä hyökkääjät Teemu Hartikainen, Lennart Petrell ja Antti Tyrväinen hakevat NHL-paikkaa Oilersin riveistä. Suomalaiset selvisivät maanantain karsinnasta, joka tiesi 12 pelaajalle farmikomennusta. Oilersin leirillä on vielä 35 pelaajaa.

//