Vancouver Canucksin Sami Salo pääsi maalin makuun syksyn ensimmäisessä harjoitusottelussaan keskiviikkona. Salo osui ylivoimalla, kun Vancouver taipui Anaheim Ducksin hallissa lukemin 2-3. Suomalaisveteraanin lisäksi Canucksin riveissä syksyn ensiesiintymisensä tekivät vasta nyt mm. Sedinin veljekset Daniel ja Henrik, maalivahti Roberto Luongo sekä puolustajat Kevin Bieksa ja Dan Hamhuis.

Anaheim karkasi avauserässä 2-0 -johtoon Cam Fowlerin (1+1) ja Bobby Ryanin (1+1) maaleilla. Vancouver nousi toisessa erässä rinnalle Henrik Sedinin (1+1) ja Salon toimesta.

Vancouver vei päätöserän laukaukset nimiinsä selvästi 18-5, mutta Anaheimin veräjänvartija Jonas Hiller ei ollut enää yllätettävissä. Anaheimin voittomaalin ampui ylivoimalla osunut Lubomir Visnovsky. Hiller torjui kamppailussa 31 ja Luongo 19 laukausta.

Anaheimin Teemu Selänne ja Saku Koivu jäivät ilman pistemerkintöjä. Selänne ja Koivu pelasivat samassa ketjussa, jonka kolmantena lenkkinä luisteli Brandon McMillan.

Olkapääleikkauksesta toipuva Anaheimin puolustaja Toni Lydman ei ole vielä pelannut harjoituskaudella. Lydman on ollut jääharjoituksissakin vielä punainen eli kontaktin kieltävä paita päällä. Hänen pelaamisensa Ducksin kauden avausottelussa Helsingissä on yhä epävarmaa.

Sami Lepistöllä isot jäälukemat

Chicago Blackhawks nousi kotihallissaan 4-3 -voittoon Detroit Red Wingsistä. B-miehistöllään liikkellä ollut Detroit johti toisen erän alkupuoliskolla 3-1, mutta Chicago painoi päätöserässä ohi. Sami Lepistö pelasi Blackhawksin takalinjoilla 21:54, mikä oli koko joukkueen toiseksi kovin lukema.

Kahden miehen ylivoimalla syntyneestä voittomaalista vastasi Patrick Kanen syötöstä osunut Marian Hossa. Molemmat tähtihyökkääjät pelasivat syksyn ensimmäisessä harjoitusottelussaan. Normaalisti oikealla laidalla viihtyvä Kane luisteli nyt sentterinä Hossan ja kesähankinta Andrew Brunetten välissä.

Kane saalisti kamppailussa tehot 1+1. Chicagon muista maaleista vastasivat Brent Seabrook ja Ben Smith. Tähtipuolustaja Duncan Keith keräsi tehot 0+3 ja kapteeni Jonathan Toews 0+2.

Detroitin maalit merkittiin kahdesti osuneen Fabian Brunnströmin ja Drew Millerin nimiin. Red Wingsin tulokaspakki Brendan Smith keräsi tehot 0+2 ennen kuin sai suihkukomennuksen sukunimikaimansa päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Los Angeles Kings murskasi Colorado Avalanchen vieraissa 6-0. Kingsin tehomiehiä olivat hattutempun tehnyt sentteri Anze Kopitar ja kolme syöttöpistettä kerännyt puolustaja Jack Johnson. Justin Williamsin ja venäläispuolustaja Viatcheslav Voynovin saldo oli 1+1.

Los Angelesin veräjänvartija Jonathan Quick pysäytti kaikki 27 laukausta. Washingtonista kesällä hankittu Semyon Varlamov torjui Coloradon tolppien välissä 26 kertaa.

NHL:n harjoitusottelut keskiviikkona:

Nashville – Washington 4-1
Chicago – Detroit 4-3
Winnipeg – Carolina 3-1
Colorado – Los Angeles 0-6
Anaheim – Vancouver 3-2

//