Suomalaismaalivahdit Miikka Kiprusoff ja Kari Lehtonen auttoivat joukkueensa kotivoittoihin NHL:n harjoitusotteluissa torstaina. Kiprusoffin Calgary Flames kukisti Phoenix Coyotesin 4-2. Lehtosen Dallas Stars murskasi Florida Panthersin 7-1.

Koko ottelun pelannut Kiprusoff piti maalinsa puhtaana 56 minuuttia ennen kuin joutui lopussa antautumaan kahdesti. Hän torjui kamppailussa 21 laukausta.

Calgary karkasi 3-0 -johtoon David Mossin, Anton Babchukin ja Curtis Glencrossin maaleilla. Olli Jokinen (0+2) syötti ketjukavereidensa Mossin ja Glencrossin osumat. Niklas Hagman (0+1) oli mukana Mossin 1-0 -maalissa.

Phoenix nousi vielä maalin päähän Boyd Gordonin ja Ray Whitneyn osumilla, mutta kolmen pisteen iltaa viettänyt Moss (2+1) sinetöi Calgaryn voiton tyhjiin.

Phoenixin Lauri Korpikoski (0+1) oli toisena syöttäjänä Whitneyn maalissa. Petteri Nokelainen ei ollut Coyotesin kokoonpanossa.

Calgary sai torstaina hyviä uutisia jo ennen ottelua, kun kapteeni Jarome Iginla kävi jäällä. Iginla on kärsinyt selkävaivoista.

– Se oli aika lyhyt juttu, vain 20 minuuttia. Valitettavasti kesti pitempään päästä takaisin jäälle kuin odotin, mutta luistelu tuntui hyvältä, vajaat kaksi viikkoa sivussa ollut Iginla sanoi Flamesin verkkosivuilla.

Harjoitusottelu oli Calgarylle syksyn viimeinen. Flames aloittaa runkosarjaurakkansa ensi viikon lauantaina isännöimällä Pittsburghia. Phoenix harjoittelee vielä tämän viikon lauantaina kotonaan San Josea vastaan.

Kaksi ensimmäistä erää pelannut Lehtonen torjui 22 laukausta ja antautui kerran. Vahvaa harjoituskautta pelaava Lehtonen sai jälleen kehut valmentajaltaan.

– Mahtavaa. Ammuimme tuossa yksi päivä rankkareita harjoituksissa eikä hän päästänyt yhtään sisään. Valmentajan näkökulmasta se tuo aika hyvän tunteen, Dallasin uusi päävalmentaja Glen Gulutzan intoili seuran verkkosivuilla.

Dallasin sentteri Mike Ribeiro hurjasteli kamppailussa tehot 1+5. Puolustaja Alex Goligoski säesti saldollaan 1+3. Ribeiro kirjautti plusmiinuslukemakseen +4 ja Goligoski +5.

Ilman Sean Bergenheimia pelanneen Floridan ainoasta maalista vastasi ylivoimalla osunut Jonathan Huberdeau, joka varattiin viime kesän draftissa numerolla kolme. Koko ottelun pelannut Panthersin kesähankinta Jose Theodore torjui 30 laukausta.

NHL:n harjoitusottelut torstaina:

Sparta Praha – NY Rangers 0-2
Boston – Ottawa 1-2
Columbus – Minnesota 4-2
Philadelphia – New Jersey 2-1
Montreal – Tampa Bay 0-4
St.Louis – Colorado 3-1
Dallas – Florida 7-1
Calgary – Phoenix 4-2
San Jose – Vancouver 3-0