Niklas Bäckström ja Kari Lehtonen auttoivat joukkueensa voittoihin NHL:n harjoitusotteluissa torstaina. Bäckströmin Minnesota Wild kukisti St.Louis Bluesin vieraissa 1-0. Lehtosen Dallas Stars löi puolestaan Colorado Avalanchen kotonaan 5-2. Kumpikin suomalaismaalivahti teki torstaina ensiesiintymisensä syksyn harjoituspeleissä.

Kaksi ensimmäistä erää pelannut Bäckström torjui kaikki 18 laukausta. Minnesotan ja kamppailun ainoasta maalista vastasi toisen erän jälkipuoliskolla osunut hyökkääjä Warren Peters. Bäckström oli maalissa toisena syöttäjänä.

St.Louis vei kamppailun laukaukset nimiinsä 32-17. Blues hallitsi varsinkin päätöserää, jonka vedot merkittiin isännille 14-1, mutta Bäckströmin tilalle tullut Matt Hackett ei ollut yllätettävissä.

Mikko Koivu ei luistellut B-miehistöllä liikkeellä olleen Minnesotan kokoonpanossa. Wildin verkkosivujen mukaan Koivu sekä kesähankinnat Dany Heatley ja Devin Setoguchi tekevät syksyn ensiesiintymisensä perjantaina Columbusta vastaan.

Lehtonen pelasi ottelun ensimmäisen puoliskon ennen kuin antoi tilaa huippulupaus Jack Campbellille. Kumpikin Stars-vahti päästi yhden kiekon taakseen. Lehtonen torjui 16 ja Campbell 12 laukausta.

Dallas ratkaisi kamppailun kolmannessa erässä, joka merkittiin isännille 3-0. Starsin tehokkaimpia olivat hyökkääjät Steve Ott (1+2), Colton Sceviour (2+0) ja Loui Eriksson (1+1). Ott oli mukana kaikissa Dallasin päätöserän maaleissa.

NHL:n harjoitusottelut torstaina:

Pittsburgh – Chicago 4-1
Philadelphia – Detroit 3-4 (rl)
St.Louis – Minnesota 0-1
Dallas – Colorado 5-2
Edmonton – Vancouver 1-2

//