Minnesota Wildin Mikko Koivu pääsi maalin makuun NHL:n harjoitusottelussa tiistaina. Koivun osuma ei kuitenkaan tuonut voittoa Minnesotalle, joka menetti kotihallissaan kahden maalin johtoasemansa ja taipui St.Louis Bluesille 3-4. Niklas Bäckström torjui isäntien tolppen välissä 22 laukausta.

Ottelun kakkostähdeksi valittu Koivu vei Minnesotan 2-1 -johtoon avauserän lopussa ketjukavereidensa Dan Heatleyn ja Devin Setoguchin esityöstä. Heatley (0+2) ja Setoguchi (0+2) olivat järjestelemässä myös Marek Zidlickyn 1-0 -ylivoimamaalia heti pelin kolmannella minuutilla.

Minnesotan ykkösketju Heatley (2+3)-Koivu (1+3)-Setoguchi (1+3) on kerännyt kahdessa pelaamassaan harjoitusottelussa yhteensä 13 tehopistettä.

Minnesotan uusi päävalmentaja Mike Yeo ei lähtenyt karvaasta tappiosta huolimatta raivoamaan.

”Ei olisi reilua raivota pelaajille”

– Saimme mitä ansaitsimme. Emme ole vielä kiekon kanssa niin hyviä kuin tulemme olemaan. Ei olisi kuitenkaan reilua raivota pelaajille siitä. Sen takia harjoituksemme ovat vaativia ja yksityskohtiin meneviä, koska tavat oppii ajan kanssa. Emme ole vielä oppineet oikeita tapoja, Yao kertoi Star Tribune -lehdelle.

Tulokashyökkääjä Brett Bulmer kasvatti toisen erän alussa Minnesotan etumatkan jo 3-1:een. Patrik Berglund aloitti St.Louisin kirin viisi minuuttia myöhemmin ja Matt D´Agostini toi Bluesin tasoihin päätöserässä Bulmerin istuessa rangaistusaitiossa. Lopullinen ratkaisu nähtiin 69 sekuntia ennen loppusummeria, kun Blues-pakki Carlo Colaiacovo ohitti Bäckströmin venäläistulokas Evgeni Grachevin syötöstä.

Bäckström pelasi koko ottelun. Suomalaisvahdin tapaan täydet 60 minuuttia torjunut St.Louisin Jaroslav Halak ehti kiekon eteen 17 kertaa.

NHL:n harjoitusottelut tiistaina:

Florida – Dallas 3-4 (ja)
Ottawa – Toronto 3-5
Los Angeles – Pittsburgh 2-3 (rl)
Minnesota – St.Louis 3-4
Calgary – NY Islanders 2-0
Edmonton – Phoenix 3-2

//