KalPa nousi SM-liigassa keulille voitettuaan Lappeenrannassa SaiPan 4-1. SaiPa antoi ajoittain hyvää vastusta, mutta sen materiaalin taso ei riittänyt KalPan kaatamiseen. SaiPa jatkaa kolmen ottelun jälkeen nollakerhossa.

KalPa ja erityisesti Matti Kuparinen aloittivat ottelun sähäkästi. Neljän minuutin jälkeen Kuparinen oli maalannut kahdesti ja KalPa johti 2-0. SaiPa sai vielä toivoa, kun Jarno Koskiranta kavensi 1-2:een muutamaa minuuttia myöhemmin.

SaiPan puolustaja Simon Backman sai KalPan Adam Masuhrin lämäämän kiekon päähänsä ja joutui keskeyttämään ottelun. Kuparinen puolestaan nousi liigan pistepörssin kärkeen syötettyään Henri Laurilan 3-1 -ylivoimamaalin. Joonas Riekkinen teki KalPalle toisen erän lopulla vielä neljännen maalin.

Kolmannessa erässä KalPa peruutteli ja SaiPan maalivahti Jere Myllyniemi torjui vain kerran. SaiPa ei saanut mitään aikaan ja KalPa matkusti Kuopioon voittajana.

Kolme IS-tähteä sai Laurila (1+1), kaksi tähteä Marko Kauppinen (0+2) ja yhden tähden pörssikärki Kuparinen.

SaiPa – KalPa 1-4 (1-2,0-2,0-0)

0.14 0-1 Matti Kuparinen (Marko Kauppinen, Jussi Timonen)
3.59 0-2 Matti Kuparinen (Jyri Junnila, Henri Laurila) yv
6.08 1-2 Jarno Koskiranta (Jarno Lippojoki, Mikko Pukka) yv
27.38 1-3 Henri Laurila (Marko Kauppinen, Matti Kuparinen) yv
39.46 1-4 Joonas Riekkinen (Toni Kallela)

Maalivahdit
SaiPa: Jere Myllyniemi 8+10+1=19
KalPa: Ari Ahonen 12+10+8=30

Yleisöä 2745