Suomalaismaalivahdit Kari Lehtonen ja Mikko Koskinen olivat tositoimessa NHL:n harjoitusotteluissa tiistaina. Lehtosen Dallas Stars kukisti Florida Panthersin vieraissa jatkoajan päätteeksi 4-3. Koskisen New York Islanders taipui Calgary Flamesin hallissa 0-2.

Lehtonen torjui peräti 43 laukausta, joista 24 kolmannessa erässä. Hän sai kamppailun tauottua ansaittua tunnustusta Dallasin valmentajalta.

– Kari oli uskomaton. Hän oli ratkaisija. Varsinkin kun ottaa noin paljon jäähyjä, niin maalivahdin pitää olla paras pelaajasi ja hän oli, Dallasin uusi päävalmentaja Glen Gulutzan sanoi seuran verkkosivuilla.

Lehtosta ei häirinnyt kiekkosade, kun se tuli harjoitusottelussa.

”Tämä teki hyvää ja se päättyi hyvin”

– Olipahan hommia kolmannessa erässä. Otimme paljon jäähyjä. Teki hyvää pelata paljon alivoimaa varsinkin kun se tuli harjoituskaudella. Tämä teki hyvää ja se päättyi hyvin, Lehtonen kertoi.

Dallas johti ottelua jo 3-1, mutta sortui päätöserässä jäähyilyyn ja Florida nousi vielä rinnalle. Viime kesän draftissa numerolla kolme varattu Jonathan Huberdeau kavensi ajassa 56:08 ja venäläispakki Dimitri Kulikov iski tasoituksen 35 sekuntia myöhemmin.

Dallasin toiseksi sankariksi nousi hyökkääjä Michael Ryder, joka iski ratkaisun jatkoajan toisella minuutilla Mike Ribeiron ja Sheldon Sourayn esityöstä. Viime kesäkuussa Stanley Cup -mestaruutta Bostonin paidassa juhlinut Ryder on tehnyt harjoituskaudella jo kolme maalia.

Floridan Sean Bergenheim sai jääaikaa reilut 13 minuuttia. Bergenheim aloitti kamppailun Huberdeaun ja Kennedyn rinnalla, mutta Panthersin ketjuja sekoitettiin myöhemmin.

Koskinen pelasi Calgarya vastaan kolmannen erän. Hän torjui viisi laukausta ja antautui kerran. Koskisella on toivoton tilanne taistelussa NHL-paikasta, sillä hänen edellään Islandersin listoilla ovat ainakin Rick DiPietro, Evgeni Nabokov ja Al Montoya.

Nabokov pelasi kaksi ensimmäistä erää torjuen 15 laukausta. Islanders nappasi Nabokovin waiver-listalta jo viime keväänä, mutta venäläisvahti ei suostunut tuolloin liittymään joukkueen riveihin. Nyt hän taistelee vahvasti Islandersin ykkösvahdin paikasta.

Calgaryn torjuntatöistä vastannut Henrik Karlsson joutui pysäyttämään vain 13 laukausta. Flamesin maalit merkittiin Curtis Glencrossin ja Lee Stempniakin nimiin.

Jokinen ja Hagman tulessa, Kiprusoff luukkuvahtina

Miikka Kiprusoff toimi Calgaryn luukkuvahtina. Flamesin Olli Jokinen sai jääaikaa 16 minuuttia. Niklas Hagman pelasi reilut 13 minuuttia.

Calgary pelasi edelleen ilman kapteeniaan Jarome Iginlaa, joka kärsii selkävaivoista. Flames-luotsi Brent Sutter on kuitenkin toiveikas, että joukkueen supertähti kuntoutuisi runkosarjan alkuun mennessä.

– Hän ei luistele vieläkään, mutta katsotaan miten seuraavat päivät menevät. Toivottavasti hän pääsee jäälle ja saamme hänet liikkeseen, jotta hän olisi valmis kauden alkuun mennessä, Sutter sanoi Calgaryn verkkosivuilla.

//