Porin Ässät nousi SM-liigan kärkipaikalle voitettuaan torstaina Jyväskylässä JYPin 5-2. JYP syttyi kolmannessa erässä kirimään ja oli lähellä tasoitustakin, mutta kolmatta maalia ei syntynyt. JYP on kerännyt seitsemästä ottelustaan vain kaksi pistettä ja rypee sarjataulukon jumbosijalla.

Ensimmäisessä erässä JYPille sattui tökerö kiekonmenetys ja Ässien lupaus Joel Armia pääsi vapaasti tekemään maalin. Toisessa erässä JYP rähmi kiekon ylivoimalla Radek Smolenakille, joka teki Ässien toisen maalin. JYPin puolustus oli täysin kipsissä ja Smolenak sai viimeistellä aivan vapaasti. Minuuttia myöhemmin Smolenak osui vielä ylivoimalla laitettuaan kiekon pienestä kulmasta sisään.

JYP:n Ossi Louhivaara pääsi kaventamaan toisen erän viimeisellä sekunnilla harhautettuaan Ässä-vahdin Antti Raannan jäihin. Kolmannessa erässä Armia otti jo illan kolmannen jäähynsä täysin turhasta tilanteesta ja Antti Pihlströmin ylivoimalämäri kavensi tilanteen 2-3:een. JYPin Eric Perrin osui sen jälkeen tolppaan, mutta sitä lähemmäksi JYP ei päässyt. Ville Uusitalo ja Zaborsky osuivat lopussa tyhjiin.

Kolme IS-tähteä sai kaksi maalia tehnyt Smolenak. Kaksi tähteä sai 46 kertaa torjunut Raanta, joka kesti päätöserässä hienosti JYPin kiekkosateen. Louhivaara sai yhden tähden.

JYP – Ässät 2-5 (0-1,1-2,1-2)

10.01 0-1 Joel Armia
27.15 0-2 Radek Smolenak av
28.42 0-3 Radek Smolenak (Tomas Zaborsky) yv
39.59 1-3 Ossi Louhivaara (Eric Perrin)
47.18 2-3 Antti Pihlström (Arto Laatikainen) yv
59.20 2-4 Tomas Zaborsky (Ville Uusitalo, Antti Raanta) av tm
59.24 2-5 Ville Uusitalo (Stephen Dixon) av tm

Maalivahdit
JYP: Joni Myllykoski 11+4+4=19
Ässät: Antti Raanta 10+17+18=45

yleisöä 3230