Helsingin Jokerit on SM-liigan sarjataulukon ykkösenä tasapisteissä Pelicansin kanssa. Perjantaina Jokerit nappasi arvokkaan 4-3-vierasvoiton Tampereen Ilveksestä.

Vierasjoukkue Jokerit aloitti ottelun jäähyillen ja Ossi Väänäsen istuessa kaksiminuuttista pelin viivyttämisestä Ilveksen nuori hyökkääjälupaus Toni Rajala pääsi laukomaan kiekon pömpeliin ajassa 5:48. Jokereiden tehohyökkääjä Janne Lahti pääsi kuitenkin tasoittamaan puntit 1-1 lukemiksi ylivoimalla ennen erätaukoa.

Toisen erän alkupuolella Ilves painoi lähes väkisin kiekon maaliin Matias Myttysen toimesta ylivoimalla kun jenkkipuolustaja Jeremy Dehner istui kakkosta kiinnipitämisestä. Erä oli muutenkin rikkonainen kummankin joukkueen sortuessa jäähyilyyn.

Kolmannen erän alussa kotijoukkueen veräjänvartija Vesa Toskala haparoi karmaisevasti ja narripaitojen Jarkko Ruutu pääsee siirtämään vierasjoukkueen hieman halvasti 2-3 johtoon aikamoisen maalinedushässäkän päätteeksi. Janne Lahti pajautti vieraat jo kahden maalin karkuun ylivoimalla kun kymmenen minuuttia oli enää peliaikaa jäljellä.

Ville Koistinen kuitenkin nosti kotijoukkueen takaa-ajoon hurjalla lämärillään viivasta. Kuti upposi pömpeliin vain kaksi minuuttia ennen erän loppua vieraiden Tommi Kivistön istuessa jäähyä kiekon peittämisestä. Vesa Toskalan ottaminen vielä lopussa pois maalilta ja kuudennen kenttäpelaajan heittäminen jäälle rapiat minuutti ennen loppua ei kuitenkaan auttanut kissapaitoja vaan pisteet lähtivät Helsinkiin lukemin 3-4.

Ilves – Jokerit 3-4 (1-1,1-1,1-2)

05.48 1-0 Toni Rajala YV
14.15 1-1 Janne Lahti YV (Jeremy Dehner, Markus Nordlund)
23.02 2-1 Matias Myttynen YV (Arto Tukio, Toni Rajala)
28.25 2-2 Antti Kerälä (Teemu Pulkkinen, Antti-Jussi Niemi)
40.18 2-3 Jarkko Ruutu (Riku Hahl, Jani Rita)
50.35 2-4 Janne Lahti YV (Antti Kerälä, Teemu Pulkkinen)
57.12 3-4 Ville Koistinen YV (Jesse Niinimäki)

Maalivahdit
Ilves: Vesa Toskala 7+5+7=19 (vaihto ulos 58.44)
Jokerit: Eero Kilpeläinen 6+8+4=18

Yleisöä 5706