HIFK:n kausi alkoi pääkaupunkiseudun välien selvittelyllä, joista tuloksena oli tappio (Jokerit) ja voitto (Blues). Minkälaisissa uomissa peli tällä hetkellä on kauden alussa?

Kyllähän me hyvin lähtövaiheessa ollaan ja tietenkin näin se menee. Täällä on uusi valmennus ja uudet kujeet. Viime torstain liiga-avaus meiltä oli suhteellisen vaatimaton esitys, tosin Jokerit oli vahvalla jalalla ja mentaalienergialla pelissä mukana. He veivät peliä ihan selkeästi.

Lauantaina saatiin jo asioita sisään peliin ja oltiin hyvin valmistauduttu. Hyökkäyspeli oli vahvempaa ja työmäärä oli kova koko joukkueelta. Ainoa oli se, että työnteko säilyi 50 minuuttia, mutta viimeisellä kympillä lyötiin takit naulaan jo ennen kuin peli oli ohi. Siihen ei voi olla tyytyväinen, mutta toki voitto juhlapelissä oli tärkeää organisaatiolle.

Tarvitseeko pelin edes olla vielä tässä kaudessa valmista?

Ei se voi olla, eikä se saa olla valmista. Se antaa normaalia prosessia, jota valmennus ja joukkue käy läpi. Varsinkin tässä vaiheessa, kun kaikki on uutta, niin prosessi on tärkeä. Olemme ihan ruohonjuuritasolla vasta. Käydään asioita läpi ja vasta oikeat pelit tuovat esiin sen, missä ollaan menossa. Harjoituspelit ovat harjoituspelejä ja siinä ajetaan asioita sisään. Oikean kokemuksen tuo sitten vasta tosipelit.

//

Uusi tilanne päävalmentajana

Sinulla on uusi tilanne päävalmentajana, kun käsissäsi on Suomen mestarijoukkue. Viime vuonna Blues oli altavastaaja, vaikka liki tappiin asti menikin. Nyt lähtökohdat ovat varmasti erilaiset?

En ole tunnistanut itsessäni mitään ihmeempiä tuntemuksia. Tietenkin organisaatio isompi ja joukkue on perinteiltään suurempi. Mestaruusviirejä on katossa ja tietenkin odotustaso on erilainen kuin edellisessä seurassa. Valmentajan päivittäinen työ ei kuitenkaan muutu mihinkään. Turha niiden ulkopuolisten asioiden mukaan on elää, silloin hommat menee pipariksi.

Yritetään tehdä valmentajien kanssa hyvää työtä ja ymmärretään se, että ollaan vasta alkuvaiheessa. Meillä on hyvä joukkue kasassa ja paljon hyviä asioita on menossa. Työn kautta kuitenkin mennään. Opin koko ajan lisää tästä joukkueesta ja se on todella tärkeä asia. Olen tykännyt olla täällä hommissa ja tämä on se paikka, missä haluan valmentaa.

Kuten sanoit teillä on kova joukkue jalkeilla. Teillä on Granlund, Peltonen ym. Mutta keneltä odotat supertähtien ulkopuolelta tietynlaista esiinmarssia tällä kaudella?

Odotan Siim Liivikilta paljon. Hän on hyvin IFK:n tyylinen pelaaja, jolta odota kehitystä tällä kaudella. Samoin Eetu Pöystiltä ja Robert Nyholmilta. Myös Petteri Wirtasta kannattaa seurata, kuinka hän pelaa todella tasapainoisesti joka ilta. Sitten on tällaiset peruspuolustajat kuten Mikko Kurvinen, josta meidän maassa on tähän asti puhuttu aika vähän. Kyllä on tärkeä osa joukkuetta, joka on hyvin isossa roolissa.

//