Jääkiekon SM-liigan kärkijoukkue Oulun Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta antoi SuomiKiekko.com-sivustolle haastattelun, jossa mies ruoti Kärppien tämän hetkistä kuntoa ja motivaatiotaan valmentamiseen.

Olet todennut median mukaan, että teidän peli on jo yllättävän valmista heti kauden alussa. Onko tosiaan näin vai onko kommentteja irroiteltu pois asiayhteydestä?

Puhuin enemmänkin viime viikonlopun JYP-pelistä, jossa meidän peli oli yllättävän hyvin uomissaan siihen nähden, mitä on aiemmin nähty. En kuitenkaan missään nimessä sanoisi, että kokonaisuudessaan peli olisi jo valmista. JYP-peli oli kuitenkin avauspeliksi jämäkkä esitys. Toki matkaa on vielä paljon jäljellä.

Kärpissä on varmasti keskusteltu siitä, että hurjien menestysvuosien jälkeen nyt on ollut pari laimeaa vuotta ilman mitaleja ja mestaruuksia. Miten päävalmentaja kokee, että Kärpät nostetaan takaisin aina korkeimmalle huipulle asti?

Töitä ja vielä kerra töitä. Mitään oikoteitä ei ole, haalarit on laitettava rohkeasti päälle. Ehkä pikkuisen on aiemmin niitä haalareita puuttunut. Työ edellä lähdettiin liikkeelle huhtikuun alussa, eikä vapaamatkustajia otettu kyytiin mukaan. Oli nuori tai vanha pelaaja, niin jokaiseen harjoitukseen oli tultava. Ylimääräisiä omia lomia ei pidetty. Näinkin yksinkertaisista hommista lähdettiin liikkeelle. Jokaisen henkilökohtaista vastuuta kaikessa toiminnassa on painotettu. Vahvaa itsekuria on pyritty tuomaan joukkueeseen. Kilpailu on niin kovaa, eikä vaihtoehtoja ole.

Miltä uusi tshekkipelaaja Michal Vondrka on vaikuttanut?

Hän on hyvin tasapainoinen joukkuepelaaja. Vondrka on sopeutunut hyvin joukkueeseen ja tekee varmasti omat pisteensä kauden aikana. On varmasti meille hyödyllinen pelaaja. Hän pystyy sekä ali- että ylivoimaan.

Ville Hostikka mielenkiintoisessa tilanteessa


Entä sitten Vondrkan ja muiden tähtipelaajien lisäksi, keneltä odotat astumista parrasvaloihin tällä kaudella?

Kyllähän Miikka Salomäki on sellainen pelaaja, joka on jo osittain sinne valokeilaan myös tullut. Samoin Julius Junttila. Nuoret pelaajat voivat tasoaan nostaa, ei vanhoilta jermuilta isompia harppauksia odoteta, heidän on vain pysyttävä siellä korkealle tasolla.

Monet ovat myös maalivahtiamme Ville Hostikkaa ulkopuolelta epäilleet. Ville on kuitenkin meillä on pelkästään erinomainen kaikissa peleissään. Hänellä on mielenkiintoinen paikka, kun hän lähtee ensimmäistä kertaa selkeänä ykkösmaalivahtina kauteen.

Olet kokenut valmentaja ja olet urallasi saavuttanut jo paljon. Mikä motivoi yhä jatkamaan huippuvalmentajana, vaikka maamme kiekkokulttuurissa syyttävä sormi osoittaa aina ensimmäisenä valmentajaan?

Kai sitä on sen verran kilpailullinen perusluonne, että tämä työ tarjoaa siltä osin tyydytystä. Jokainen ilta on aina uusi haaste. Tykkään eritoten haasteista. Myös Oulun jääkiekko on mielenkiintoisessa vaiheessa ja on mukavaa olla mukana nostamassa sitä taas huipulle. Se on mielenkiintoinen vaihe olla mukana.