JYPistä lähtenyt Risto Dufva löysi nopeasti uuden työpaikan, kun mies nimettiin Tampereen Tapparan päävalmentajaksi torstaina. Dufva totesi valmennuspestiä julkistaessa, että yhteistyön muotoutuminen valmennusjohdon kanssa vie varmasti aikaa.

– Vähän poikkitieteellinen ratkaisu tämä oli, että vanha johtokin jatkaa vaikka roolit tietysti muuttuvatkin. Ne hakevat vielä tietysti muotoaan, mutta yhteistyö oli se juttu, miksi tähän päädyttiin. Yhdessä koetuilla asioilla, oli ne sitten hyviä tai huonoja, on iso arvo, ja siksi halusin Saminkin jatkavan, Dufva sanoo Tapparan verkkosivuilla.

– Ei niitä montaa seuraa ole, mihin olisin lähtenyt. Meissä kaikissa asuu pieni Tappara-fani ja niin minussakin. Itse asiassa Tappara on ensimmäinen liigaorganisaatio missä olen ollut töissä, Dufva jatkoi.

Dufva palaa siis juurilleen, sillä mies oli valmentajana Tapparassa jo 1990-luvun puolivälissä.

– Vuosi oli 1996 ja toimin Forssan Palloseuran päävalmentajana ja sivutoimisena toimin Tapparassa osa-aikaisena maalivahtivalmentajana, kun Jukka Rautakorpi oli täällä päävalmentajana. Kaksi kertaa viikossa ajelin aina tänne Tampereelle, jossa odotti maalivahtikolmikko Mika Noronen, Tommi Hietala ja Ilpo Kauhanen. Se oli ensimmäinen työpaikkani liigajoukkueessa, Dufva muistelee.