Kärpät ei onnistunut nousemaan SM-liigan sarjataulukon kärkipaikalle hävittyään Bluesille Oulussa 1-4. Kärppien vaisuus suorastaan yllätti. Blues pelasi ennakkoluulottomasti ja pystyi luomaan useita maalipaikkoja, joista syntyi myös tulosta.

Ensimmäinen erä meni tauolle jo 15 minuutin jälkeen, kun Kärppien maali ei pysynyt paikoillaan. Roope Talaja oli maalannut sitä ennen Bluesin 1-0 -johtoon ja hän teki toisen maalinsa, kun pelaajat palasivat jäälle pidennettyyn toiseen erään. Pitkän erän sankariksi nousi myös Kristian Kuusela, jonka kahden maalin myötä Blues johti toisella erätauolla 4-0.

Kolmannessa erässä Blues puolusti hyvin ja Kärppien hyökkäyspeli oli mielikuvituksetonta. Atte Ohtamaan kavennusmaalilla ei ollut merkitystä. Bluesin Tommi Huhtala sai lopussa passituksen suihkuun tapeltuaan Ville Mäntymaan kanssa.

Kolme IS-tähteä sai kaksi Blues-maalia syöttänyt Ari Vallin. Kuusela sai kaksi tähteä ja Talaja yhden tähden.

Kärpät – Blues 1-4 (0-2,0-2,1-0)

14.37 0-1 Roope Talaja (Jari Sailio)
17.45 0-2 Roope Talaja (Jari Sailio)
20.23 0-3 Kristian Kuusela (Ari Vallin, Teemu Ramstedt) yv
30.21 0-4 Kristian Kuusela (Ari Vallin, Jere Sallinen)
56.19 1-4 Atte Ohtamaa (Julius Junttila, Kimmo Koskenkorva)

Maalivahdit
Kärpät: Ville Hostikka 10+9+8=27
Blues: Petri Koivisto 5+13+7=25

Yleisöä 5347

//